14 Αυγ 2009

Ο Alain Prost υπεραμύνθηκε της επιλογής του Schumacher


Ορθώς έπραξε ο Michael Schumacher και αποφάσισε να μη ρισκάρει την πρόωρη επιστροφή του στις πίστες, σύμφωνα με τον Alain Prost. Ο Γάλλος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε την απόφαση του Γερμανού για αναβολή του μεγάλου come back λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει με τον αυχένα του.

«Η επιθυμία και τα κίνητρα της επιστροφής δεν πνίγονται εύκολα. Χρειάζονται πολλά χρόνια για να εγκαταλείψει ένας οδηγός οριστικά τη Formula 1. Μπορεί εγώ και ο Michael να κρεμμάσαμε... τα κράνη μας για διαφορερικούς λόγους αλλά όταν νιώθεις ακόμα ανταγωνιστικός, ο πειρασμός της επιστροφής είναι μεγάλος. Αφού αποδείχθηκε ότι η συμμετοχή του στο Grand Prix της Valencia περιελάμβανε ρίσκο σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία του, τότε καλά έκανε και ανέβαλε την επιστροφή του. Ο αυχένας αποτελεί σημαντικό σημείο στο σώμα ενός οδηγού αγώνα και αν πονάς εκεί, μπορεί πολύ εύκολα αυτός ο πόνος να εξελιχθεί σε ναυτία και προβλήματα στην όραση», είπε ο Γάλλος.

Ο Schumacher έκανε δοκιμές με μία Ferrari του 2007 και εκεί πήρε μία μικρή γεύση και από την κατάσταση της υγείας του αλλά και από το βαθμό ανταγωνιστικότητάς του. Και σύμφωνα με τον Prost, ίσως η αναβολή της μεγάλης επιστροφής να αφορά και τα δύο...

«Μένει να δούμε αν η απόφασή του αυτή αφορά αποκλειστικά το πρόβλημα υγείας ή αν στην πορεία συνειδητοποίησε ότι η πρόκληση την οποία είχε αναλάβει ήταν πολύ μεγάλη για την εκπληρώσει με επιτυχία. Έχει τρία χρόνια να τρέξει στη Formula 1 και είχε μόλις τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστεί. Το σώμα αλλάζει πολύ γρήγορα όταν δεν συμμετέχεις σε αγώνες, δεν έχεις τις ίδιες αντιδράσεις ενώ και η ορατότητα δεν είναι τόσο οξεία. Όταν εγώ επέστρεψα το 1993 ύστερα από μόλις 8 μήνες απουσίας, ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψω στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ίσως λοιπόν ο Schumacher να χρειάζεται περισσότερο χρόνο», είπε ο Prost.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρωταθλητής μίλησε στην εφημερίδα Le Parisien για άλλες δύο ευκαιρίες που είχε να επιστρέψει στην ενεργό δράση. «Το 1994 η McLaren μου ζήτησε να οδηγήσω και πάλι για λογαριασμό της. Έκανα τρεις ημέρες δοκιμών και αμέσως διαπίστωσα ότι κάτι είχε χαθεί. Είχα την ταχύτητα αλλά όχι τη θέληση να αντέξω την πίεση, τα ταξίδια και τα ΜΜΕ. Ένα χρόνο μετά, ο Jean Todt μου πρότεινε να πάω στη Ferrari ως teammate του Schumacher για να τον βοηθήσω να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari. Θα είχα ξεκάθαρα το ρόλο του δεύτερο οδηγού, πράγμα που για μένα δεν αποτελούσε πρόβλημα. Παραλίγο να το κάνω αλλά τελικά η συμφωνία ναυάγησε», αποκάλυψε ο Alain Prost.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa