1 Ιαν 2009

AT&T WILLIAMS




Αυτοκίνητο:Williams FW33
Κινητήρας:Cosworth CA2011
Ελαστικά:Pirelli (Fronts: 325mm wide, Rears: 375mm wide)
Οδηγοί:11. Rubens Barichello

12. Pastor Maldonado









Πρώτη χρονιά στην F1:1978
Βάση:Grove, UK
Επίσημο site:http://www.attwilliams.com/
Επικεφαλής:Frank Williams
Τεχνικός Διευθυντής:Sam Michael
Δοκιμαστές:
Συμμετοχές σε GP:539
Νίκες:126
Pole positions:130
Ταχύτεροι γύροι:31
Πρώτη Νίκη στην F1:GP Μ. Βρετανίας 1979
Τίτλοι οδηγών:7 (80, 82, 87, 92, 93, 96, 97)
Τίτλοι κατασκευαστών:9 (80, 81, 86, 87, 92, 93, 94, 96, 97)

Η πορεία της Williams στην F1:

2010
Μια χρονιά μέτρια μιας και η Williams δεν μπορεί να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους. Μοναδική επιτυχία η Pole του Nico Hulkenberg η οποία δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει η ομάδα τον νεαρό και ταλαντούχο ρούκι , έναντι την ... καλοπληρωμένης επιλογής του  Maldonado. Παρέμεινε στην ομάδα ωστόσο ο ..παλιός Barichello.

2009
Δεν καταφέρνει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είναι μία από τις τρεις ομάδες που διαθέτουν διπλό διαχύτη στο ξεκίνημα της χρονιάς. Η FW31 έχει σταθερή απόδοση, αλλά όχι αρκετά καλή για να βρεθεί στο βάθρο. Αλλάζει κινητήρα από Toyota σε Cosworth για τη σεζόν 2010, στην οποία θα εμφανιστεί με νέο δίδυμο οδηγών, αποτελούμενο από τους Ρούμπενς Μπαρικέλο και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

2008
Η σεζόν ξεκινάει καλά, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να ανεβαίνει στο βάθρο στην Αυστραλία, αλλά η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Η δεύτερη θέση στην Σιγκαπούρη είναι το άλλο μοναδικό highlight της, σε μια χρονιά που το τέλος της την βρίσκει να πέφτει από την τέταρτη στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος, με μόλις 26 βαθμούς.

2007
Η FW29 αποδείχθηκε πιο αξιόπιστη από την προκάτοχό της. Η ομάδα τερματίζει στην τέταρτη θέση με 33 βαθμούς. Καλύτερο αποτέλεσμα, η έκτη θέση του Βουρτς στον Καναδά.

2006
Μία από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της. Η απόδοση του κινητήρα της Cosworth είναι πολύ χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό και η ομάδα καταλήγει στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας συνολικά 20 εγκαταλείψεις. Οι δύο έκτες θέσεις που παίρνει ο Μαρκ Ουέμπερ είναι ό,τι καλύτερο έχει να θυμάται.

2005
Δύσκολη χρονιά για την Williams, που τερματίζει πέμπτη στους κατασκευαστές και στο τέλος αποχαιρετά την BMW και τον Νικ Χάιντφελντ, ο οποίος παίρνει την πρώτη pole της καριέρας του στο Νίρμπουργκρινγκ, αλλά χάνει τους τελευταίους πέντε αγώνες λόγω τραυματισμού. Καλύτερο αποτέλεσμά της στο Μονακό, όπου και οι δύο οδηγοί ανεβαίνουν στο βάθρο.

2004
O Ραλφ Σουμάχερ τραυματίζεται στην σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του GP ΗΠΑ και χάνει έξι αγώνες. Τον αντικαθιστούν ο Μαρκ Ζενέ σε δύο αγώνες και ο Αντόνιο Πιτσόνια σε τέσσερις. Η επαναστατική μπροστινή αεροτομή αποδεικνύεται προβληματική και αντικαθίσταται στα μέσα της περιόδου από μια συμβατική. Η σεζόν κλείνει με τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια να παίρνει τη μοναδική νίκη της ομάδας στη Βραζιλία. Το αποχαιρετιστήριο δώρο του κολομβιανού που θα συνεχίσει την καριέρα του στην McLaren-Mercedes.

2003
Με αντεπίθεση διαρκείας από τα μέσα της σεζόν παλεύει με την Ferrari για τον τίτλο, τον οποίο τελικά χάνει στους δύο τελευταίους αγώνες.

2000 - 2002
Κερδίζει κάποιους αγώνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Ferrari.

1997
Aλλο ένα νταμπλ για την ομάδα, που βλέπει τον Ζακ Βιλνέβ να κατακτά το πρωτάθλημα.

1996
Ο Ντέιμον Χιλ κατακτά το πρωτάθλημα και η Williams τον όδγοο τίτλο της στους κατασκευαστές.

1994
Η ομάδα βιώνει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της. Ο Αϊρτον Σένα σκοτώνεται κατά τη διάρκεια του GP Σαν Μαρίνο. Το φινάλε της σεζόν την βρίσκει πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές.

1993
Ο Αλεν Προστ στέφεται για τέταρτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής και στο τέλος της σεζόν ανακοινώνει την αποχώρησή του από το σπορ.

1992
Ο Νάιτζελ Μάνσελ κερδίζει τους πέντε πρώτους αγώνες της χρονιάς. Αλλο ένα νταμπλ είναι γεγονός. Στο τέλος της σεζόν, ο Μάνσελ αποχωρεί από την F1 προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στα IndyCars.

1986
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Φρανκ Γουίλιαμς, τραυματίζεται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Μένει παράλυτος, παρ` όλα αυτά συνεχίζει να ηγείται της ομάδας.

1980
Το πρώτο νταμπλ της ομάδας είναι γεγονός. Ο Αλαν Τζόουνς στέφεται πρωταθλητής στους οδηγούς και η Williams στους κατασκευαστές.

1979
Ο Κλέι Ρεκατσόνι χαρίζει στην ομάδα την παρθενική της νίκη, στο GP Μ. Βρετανίας.

1978
Ιδρύεται η Williams Grand Prix Engineering. Η ομάδα υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αλαν Τζόουνς.

1975
Κάνει το ντεμπούτο της στην F1. Με έξι βαθμούς, τερματίζει στην ένατη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa