14 Φεβ 2009

Gulf Air Bahrain Grand Prix 14-3-2010




Μήκος πίστας: 5.412 μ.
Γύροι: 57
Συνολική απόσταση: 308,238 χλμ.
Ρεκόρ πίστας (σε αγώνα): 1:31.447 (Pedro de la Rosa, McLaren-Mercedes, 2005)
Ιστοσελίδα: www.bahraingp.com.bh



 Ταυτότητα:
Το 1995 δημιουργήθηκε μια ξαφνική θέληση στη Μέση Ανατολή να κατασκευαστεί μια πίστα που θα φιλοξενεί ένα γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η χώρα που τελικά κατάφερε να κλείσει τη συμφωνία με τον Bernie Ecclestone το Σεπτέμβριο του 2002 ήταν το Μπαχρέιν. Η κατασκευή της πίστας στο Sakhir, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Manama του μεγαλύτερου νησιού (εκ των 36 συνολικά που αποτελούν το βασίλειο), ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2002 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2004, κοστίζοντας 150 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδιαστής της είναι ο Γερμανός αρχιτέκτονας Herman Tilke και μπορούν να χρησιμοποιηθούν έξι διαφορετικές χαράξεις ενώ για να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο για τη κατασκευή της μέσα στην έρημο χρειάστηκε να μεταφερθούν 12.000 τόνοι πέτρας.

Το πρώτο Grand Prix στο Sakhir διεξήχθη στις 4/4/04 με τον Michael Schumacher να αποτελεί τον πρώτο νικητή στην ιστορία του αγώνα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα και από τους οδηγούς (λόγω των υψηλότατων θερμοκρασιών) και από τα μονοθέσια. Οι κινητήρες λειτουργούν με τέρμα γκάζι κατά το 70% του γύρου, ενώ οι αυξημένες θερμοκρασίες προκαλούν την αύξηση του ορίου στροφών (κατά περίπου 300 σ.α.λ. ανά 10 βαθμούς Κελσίου) όπου οι κινητήρες παράγουν τη μέγιστη ιπποδύναμη. Παλιότερα, κάτι τέτοιο αντιμετωπιζόταν από τους αυλούς εισαγωγής μεταβλητής γεωμετρίας, οι οποίοι ωστόσο έχουν απαγορευτεί, καθιστώντας πιο δύσκολη τη ρύθμιση των κινητήρων έτσι ώστε να παράγουν τα μέγιστα. Επιπλέον, η πιθανότητα εισαγωγής άμμου στον κινητήρα (κάτι που μπορεί να αποβεί καταστροφικό) επιβάλλει τη χρήση φίλτρων αέρα τα οποία ωστόσο μειώνουν κατά τι την απόδοση. Τα φρένα επίσης έχουν πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς μετά τον Καναδά, το Μπαχρέιν είναι η πιο φθοροποιός πίστα του Πρωταθλήματος ως προς τα συστήματα πέδησης.
  

YearTrackWinnerTeamEngine
2010SakhirFernando AlonsoFerrariFerrari
2009SakhirJenson ButtonBrawn GPMercedes
2008SakhirFelipe MassaFerrariFerrari
2007SakhirFelipe MassaFerrariFerrari
2006SakhirFernando AlonsoRenaultRenault
2005SakhirFernando AlonsoRenaultRenault
2004SakhirMichael SchumacherFerrariFerrari

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa