11 Νοε 2010

GP ABU DHABI... Preview

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται κλείνει ο κύκλος του πρωταθλήματος του 2010. Το συγκλονιστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών ρίχνει αυλαία την Κυριακή στο Abu Dhabi. Στην πιο ωραία και πιο εντυπωσιακή πίστα του πρωταθλήματος αναμένεται να δούμε τον πιο συναρπαστικό αγώνα με τους 4 πρωταγωνιστές να μάχονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τον τίτλο των οδηγών της F1 για τη χρονιά που μας πέρασε.

Ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στην πίστα του  Abu Dhabi.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σιρκουί, που είναι χτισμένο στο τεχνητό νησί Yas, ανοιχτά της ανατολικής ακτής της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2007 και για την αποπεράτωση των εργασιών συνέβαλλαν 14.000 άνθρωποι.
Η πίστα περνάει γύρω από την μαρίνα του νησιού και το επιβλητικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που υπάρχει εκεί.
Είναι σχεδιασμένη από τον διάσημο Γερμανό αρχιτέκτονα Χέρμαν Τίλκε, διαθέτει 21 στροφές και όπως την δεύτερη μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος, μήκους 1,2 χλμ.
Η μεγαλύτερη καινοτομία του αγώνα είναι ότι είναι ο μοναδικός ημέρας/νύχτας στην F1. Ξεκινάει με φυσικό φωτισμό στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα και ολοκληρώνεται μετά τη δύση του ηλίου, με τους προβολείς της πίστας, πάντως, να είναι αναμμένοι καθ' όλη τη διάρκεια των 55 γύρων που διαρκεί.
Ενα άλλο πρωτότυπο στοιχείο της Yas Marina αφορά την έξοδο του pit-lane, η οποία περνάει μέσα από ένα τούνελ κάτω από την πίστα, ακριβώς μετά την πρώτη στροφή.
Επίσης διαθέτει τέσσερις μεγάλες κερκίδες, συνολικής χωρητικότητας 41.093 θέσεων. Ολες είναι καλυμμένες με στέγαστρο, κάτι που δεν ισχύει για καμία άλλη πίστα του πρωταθλήματος.

Πέρσι ο αγώνας ήταν πάλι ο τελευταίος της Σεζόν με νικητή τον Sebastian Vettel. Την Pole Position την είχε ο Lewis Hamilton και ξεκίνησε πρώτος χωρίς όμως να μπορεί να απομακρυνθεί από τον Γερμανό που ακολουθούσε. Στο 1ο πιτ στοπ  ο Hamilton έχασε την θέση του από τον Γερμανό και μετά από λίγο εγκατέλειψε από φρένα. Ο Vettel επίσης έκανε και τον ταχύτερο γύρο του μοναδικού μέχρι τώρα αγώνα .


Αυτό όμως το Σαββατοκύριακο ο αγώνας γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός γιατί υπάρχουν σενάρια που μπορούν , με τους κατάλληλους συνδυασμούς να βγάλουν και διαφορετικό πρωταθλητή, από του 4 διεκδικητές Fernando Alonso, Mark Webber , Lewis Hamilton και Sebastian Vettel.
Ο Alonso έχει τις περισσότερες ελπίδες και συνδυασμούς για να στεφτεί πρωταθλητής .. ακόμα και αν δεν βαθμολογηθεί.
«Το αποτέλεσμα στο Interlagos μας επιτρέπει να κρατάμε τη μοίρα στα χέρια μας. Με μια νίκη ή μια δεύτερη θέση δεν χρειάζεται να κάνουμε κανέναν υπολογισμό. Η προσέγγισή μας δεν θα αλλάξει γι’ αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα. Γνωρίζουμε πως αν κάνουμε τα πάντα τέλεια τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πιάσουμε το στόχο που έχουμε θέσει στους εαυτούς μας στην αρχή της χρονιάς»
O Webber στις περισσότερες περιπτώσεις θέλει νίκη
Ο Vettel θέλεο..ΜΟΝΟ νίκη και δήλωσε οτι αν χρειαστεί θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα που σημαίνει οτι ίσως αφήσει τον Webber να ..πάρει τον τίτλο.
«Είναι πολύ εύκολο, 40 χρόνια πριν οι οδηγοί δεν είχαν τακτικές, πήγαιναν τέρμα γκάζι. Η προσέγγιση είναι η ίδια με αυτή που είχα στους τελευταίους αγώνες. Θα είναι ένα μεγάλο τριήμερο και θα προσπαθήσουμε τα μέγιστα ώστε να βρεθούμε σε παρόμοια θέση με την Κορέα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η ταχύτητα υπάρχει, υπήρχε όλη τη χρονιά, αν και δεν ήταν η πιο εύκολη χρονιά για μένα. Βρισκόμαστε ακόμα στο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αλλά τα φαβορί είναι ο Mark και ο Fernando. Θα προσπαθήσω να κάνω τον καλύτερό μου αγώνα και μετά όλα θα εξαρτηθούν από το πού θα βρίσκονται αυτοί οι δύο, ..γνωρίζουμε ότι οδηγούμε για την ομάδα».
και ο Hamilton εκτός από νίκη.. θέλει να μην βαθμολογηθούν και οι υπόλοιποι (σχετική ανάλυση)

Εκτός συναγωνισμού, όχι όμως εκτός ενδιαφέροντος , είναι ο Michael Schumacher ο οποίος τρέχει για πρώτη φορά στην πίστα του Αμπου Νταμπι.
«Είχαμε ένα ενθαρρυντικό 3ήμερο στο Sao Paulo. Αν και δεν φάνηκε τόσο πολύ στον κόσμο, ο ρυθμός μας στις κατατακτήριες και στον αγώνα ήταν πολύ ικανοποιητικός. Ο τελευταίος αγώνας στο Abu Dhabi θα είναι πολύ συναρπαστικός για μένα καθώς θα οδηγήσω σε αυτήν την υπέροχη πίστα για πρώτη φορά. Προφανώς όλοι θα επικεντρωθούν στη μάχη του πρωταθλήματος έτσι θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ήρεμα και να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα θέλουν μια παρόμοια εμφάνιση με αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Γερμανός.


Η ταυτότητα του GP Αμπου Ντάμπι
Μήκος πίστας: 5,554 χλμ
Γύροι: 55
Συν. απόσταση: 305,361 χλμ
Ταχύτερος γύρος: 1:40.279 - Σεμπάστιαν Φέτελ (2009)

Τo πρόγραμμα του αγώνα
 Παρασκευή 12/11
Ελεύθερες δοκιμές - 1ο σκέλος 11:00-12:30GR
Ελεύθερες δοκιμές - 2ο σκέλος 15:00-16:30GR
Σάββατο 13/11
Ελεύθερες δοκιμές - 3ο σκέλος 12:00-13:00GR
Κατατακτήριες δοκιμές 15:00GR (Alpha - Απευθείας μετάδοση)
Κυριακή 14/11
Αγώνας 15:00GR (Alpha - Απευθείας μετάδοση)
Προηγούμενοι νικητές
 2009 - Sebastian Vettel, Red Bull-Renault





Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa