8 Νοε 2010

Ανασκόπηση - Προβλέψεις για τον Τίτλο 2010

Βρισκόμαστε 5 μέρες πριν δούμε ποιος θα είναι ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής.
Πιστεύω πως σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να δούμε τι πέτυχαν οι φετινοί διεκδικητές και ποιες οι ελπίδες τους για το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Αμπου Νταμπι.
Σε ενα από τα συγκλονιστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών , όλα είναι πιθανά να συμβούν με ..αρκετούς μνηστήρες για τον φετινό τίτλο. Ας τα πάρουμε με την σειρά...

Alonso... Ο πιο έμπειρος πολυνίκης και πολυπρωταθλητής από τους 3 διεκδικητές . Βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ένα αγώνα μόλις να απομένει και με ένα μονοθέσιο που αν μη τι άλλο μπορεί άνετα να του χαρίσει την 3η θέση, μιας και αυτή χρειάζεται τουλάχιστον. Λόγο όμως της φήμης του σαν τον πιο ικανό και έμπειρο οδηγό του γκριντ, δεν πρέπει να ρισκάρει μένοντας στην 3η θέση γιατί με μια αλλαγή στον τελευταίο γύρο και με νικητή τον Webber ..χάνει το πρωτάθλημα.

Webber...Ο Webber δείχνει αδύναμος να ακολουθήσει τον ρυθμό του ομόσταυλού του και ρίχνει συνέχεια το μπαλάκι στην ομάδα να του δώσει την απόλυτη στήριξη. Αυτό όμως δεν γίνεται και όλο και περισσότερο άγχος τον καταβάλει. Στον επόμενο αγώνα θέλει νίκη και μόνο νίκη αν θέλει να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα. Προσπαθεί μάταια στις δηλώσεις του τελευταία να μειώσει τον Vettel, αλλά αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να προσπαθεί να ..φτιάξει τις σχέσεις τους  που.. ας μην γελιόμαστε.. μετά την Τουρκία δεν δέσανε. Έκανε 2 οδηγικά λάθη στην σεζόν που τον κράτησαν πίσω στην βαθμολογία αυτή την στιγμή, έναντι κανενός του Vettel ο οποίος όμως είχε πάρα πολλές ατυχίες. Αν λοιπόν θέλει τίτλο θα πρέπει να τα δώσει όλα και να κερδίσει με την αξία του στο Αμπου Νταμπι.

Vettel. Τι να πούμε φέτος για τον Vettel.. τον νεαρό μόλις 22 χρόνων που σάρωσε όποτε του δόθηκε η ευκαιρία και φέτος... δεν του δόθηκε και πολλές φορές... 9 Pole φέτος οι περισσότερες κατέληξαν σε ..καταστροφή λόγο μηχανικών προβλημάτων τις περισσότερες φορές. Είναι ο οδηγός επίσης που φέτος βρέθηκε στην κορηφή του αγώνα για τους περισσότερους γύρους από οποιονδήποτε άλλο πολούς περισσότερους από τους..... διπλάσιους του Alonso.
DriverLaps led
Sebastian Vettel342
Mark Webber317
Jenson Button130
Fernando Alonso126
Lewis Hamilton100
Felipe Massa42
Nico Rosberg16
Sebastien Buemi1
Αυτή την στιγμή βρίσκεται 15 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Alonso. Χρειάζεται γενναίο σενάριο για να κερδίσει τον τίτλο. Όμως μας έδειξε στους τελευταίους αγώνες οτι είναι πραγματικός μαχητής και δεν το βάζει κάτω ακόμα και όταν οι ελπίδες λιγοστεύουν σε απελπιστικό βαθμό.Σίγουρα του λείπει η εμπειρία αλλά του περισσεύει το.. ταλέντο οπότε καλύπτεται η διαφορά.
Προσωπικά εντοπίζω την φάση κλειδί στο GP Τουρκίας . Αν εκεί ο Webber φερόταν λογικά και έπαιζε τίμια δίνοντας τον απαραίτητο χώρο στον Vettel , αυτή την στιγμή  θα περιμέναμε να δούμε ένα αγώνα ... για να περάσει η ώρα μιας και οι 2 τίτλοι θα είχαν κριθεί. Κομμάτι της τωρινής κατάστασης βέβαια είναι και το GP Γερμανίας στην αλλαγή θέσης που έκανε η Ferrari...
Εν τέλη όπως είπα και πριν δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τον Webber , αλλά είμαι πεπεισμένος οτι αν στον τελευταίο γύρο τον δεί πίσω του και τον Alonso 3ο.. σίγουρα θα ανοίξει δρόμο και θα χαρίσει και τον τίτλο οδηγών στην ομάδα του. Όλα αυτά σε πέντε μέρες θα τα δούμε κατα πόσο είναι εφικτά.

Hamilton... O Hamilton μετά από μια ..μέτρια χρονιά ,είναι ακόμα μαθηματικά στο παιχνίδι του τίτλου μόνο αν κερδίσει και... εγκαταλείψουν οι υπόλοιποι. Τρελό σενάριο αλλά ποιος θα υπολόγιζε οτι ο Alonso σε ένα αγώνα θα εγκατέλειπαν και οι δύο μπροστινοί του αντίπαλοι και θα πήγαινε πρώτος στην βαθμολογία. Τρελή χρονιά φέτος με πολλά τρελά σενάρια, άλλωστε ο Lewis δεν έχει τίποτα να χάσει.

Button...Ο περσινός πρωταθλητής δεν υποστήριξε και τόσο καλά τον τίτλο του στην πρώτη του χρονιά στην McLaren. Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ούτε τον ομόσταυλό του. Δεν μειώνω την αξία του, πρωτάθλημα στην F1 έχει, αλλά στην Ιστορία του αθλήματος πολλοί πήραν ένα πρωτάθλημα και μετά.. τίποτα. Hill, Villeneuve και πολλοί άλλοι στο παρελθόν δεν έχουν να δείξουν τίποτα μετά τον τίτλο τους. Τωρα θα μου πεις και ο Hamilton 1 τίτλο έχει και μάλιστα από αρκετούς αμφισβητημένο... αλλά είναι μικρός ακόμα και έχει αρκετά χρόνια μπροστά του και όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνει στην κορυφαία,..McLaren.

Αλλος ένας που πρέπει να ασχοληθούμε για φέτος φυσικά δεν είναι άλλος από τον απόλυτο οδηγό της F1 Michael Schumacher, o οποίος αποφάσισε στα 41 του και μετά από 3 χρόνια απουσίας να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στους νέους αστέρες του σπόρ σε πίστες που έτρεχε για πρώτη φορά και με ένα μονοθέσιο που δεν μοιάζει καθόλου με αυτά που είχε συνηθίσει και κυρίως ένα μονοθέσιο που το έστησε ..άλλος. Σαφώς  και δεν τα πήγε καθόλου καλά φέτος. Καμία σχέση με τον 7 φορές πρωταθλητή που αποχαιρετήσαμε το 2006. Ακόμα και από τον πολύ μικρότερό του ομόσταυλο Nico Rosberg έχασε κατα κράτος. Αυτό που θέλει ο Schumacher από το Αμπου Ντάμπι είναι να τελειώσει όσο γίνεται γρηγορότερα και να πιάσει δουλεία με το μονοθέσιο του 2011 για να σώσει οτι σώζεται από την δόξα και την φήμη του του... χρόνου.

Σε 5 μέρες θα σταθούμε μπροστά στους δέκτες μας να απολαύσουμε , όπως και νά'χει, τον συγκλονιστικότερο τελικό του αθλήματος που έχουμε δει ποτέ... Ραντεβού την Κυριακή..

Κώστας Κ

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa