23 Οκτ 2010

GP KOREA.. Προγνωστικά


Και ενώ οι αγώνες λιγοστεύουν, η ψυχολογική πίεση στους οδηγούς γίνεται ακόμα πιο βαριά. Εδώ είναι πλέον η ώρα να ξεχωρίσουν οι κορυφαίοι από τους υπόλοιπους.
Σήμερα ο μικρότερος εκ των διεκδικητών, αλλά όχι αυτός με το λιγότερο ταλέντο, κατάφερε να πάρει την 9η φετινή του Pole Position στην πίστα της Κορέας. Δυστυχώς όμως ο αγώνας είναι αύριο και εκεί κερδίζονται οι βαθμοί. Το βράδυ πολλοί δεν θα κοιμηθούν καταστρώνοντας σχέδια και στρατηγική που θα φέρουν τους οδηγούς τους στην 1η θέση στην άγνωστη αυτή πίστα της Κορέας που σίγουρα θα κρύβει πολλές εκπλήξεις.
Όπως είδαμε από τα χρονομετρημένα οι Red Bull έχουν δικά τους τα 2 τελευταία κομάτια της πίστας, ενώ η Ferrari αλλά και η McLaren είναι πιο γρήγορες στο 1ο κομμάτι. Στους γύρους που βλέπαμε είδαμε τον Vettel και τον Webber να χάνουν στο 1ο κομμάτι μισό δευτερόλεπτο, αλλά στην συνέχεια να το καλύπτουν και να κάνουν γρηγορότερο γύρο. Εκείνο όμως που παρατήρησα στον τελευταίοι γύρο του Vettel είναι οτι έκανε παραπλήσιο 1ο και 2ο κομμάτι με τον Alonso και στο 3ο κέρδισε 2 δέκατα, άρα άλλαξε τις ρυθμίσεις του για να έχει ταχύ το 1ο κομμάτι.Ετσι έχουμε μόνο τον Webber να χάνει στο 1ο και να κερδίζει στα άλλα 2. Στο 1ο όμως κομμάτι έχουμε 3 μεγάλες ευθείες που τις κόβουν 3 απότομες στροφές. Ο Vettel με την αλλαγή που έκανε θα προσπαθήσει να κρατηθεί μπροστά στις ευθείες, πράγμα όμως που θα είναι πολύ δύσκολο για τον Webber. Όχι μόνο ξεκινάει από το ακάθαρτο σε καινούργια πίστα, αλλά έχει δίπλα του και τον Alonso με μεγαλύτερη τελική που πολύ πιθανόν είναι να βρεθεί μπροστά του πριν την 1η στροφή. Μεγάλη τελική έχει όμως και ο Hamilton που αν καταφέρει να στρίψει ακριβώς πίσω από τον Webber θα έχει μετά την μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος για να πιάσει και να περάσει τον οδηγό της Red Bull. Ο Webber φυσικά δεν θα του χαριστεί έτσι εύκολα και θα έχουμε μάχες στις πρώτες στροφές.. που εκτιμώ πως θα καθορίσουν και το αποτέλεσμα εκτός απροόπτου.
Τώρα όσον αφορά το αποτέλεσμα πιστεύω πως τα ρίσκα θα είναι ελάχιστα μιας και οι 4 πρώτοι το μόνο που ΔΕΝ θέλουν είναι μια εγκατάλειψη. Ο Hamilton θα πιέσει πιστεύω πιο πολύ από όλους μιας και έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία, ο Alonso θα πρέπει να φυλάξει τους παλιούς του κινητήρες, ο Webber με καινούργιο κινητήρα ελπίζει σε πιο συντηρητική προσέγγιση των αντιπάλων του και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την δύναμη του και ο Vettel θα προσπαθήσει να κρατήσει την θέση του για 1 γύρο τουλάχιστον.. μετά δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα, μιας και μας έδειξε οτι είναι σταθερός μετά τους πρώτους γύρους (χωρίς λάθη..)
Για τους πιο πίσω τα πράγματα θα οριοθετιθούν μετά τον 1ο γύρο όπου θα βρεθούν μπροστά όσοι επέλεξαν ριθμήσεις για τις ευθείες και θα μπορέσουν να κερδίσουν θέσεις στις πρώτες στροφές... στα υπόλοιπα κομμάτια η προσπέραση είναι δύσκολη. Θα εξερτηθεί βέβαια και από τις στρατιγικές των ομάδων μιάς και η πίστα είναι καινούργια και η ..απάτητη άσφαλτος θα πάιξει το παιχνίδι της στην φθορά των ελαστικών...
Όλα αυτά όμως είναι προσωπικές εκτιμήσεις και την πραγματικότητα θα την δούμε όλοι μαζί αύριο το πρωί στις 8:30 από το κανάλι του ALPHA ή από κάποιο δορυφορικό αν προτιμάτε..
Καλό αγώνα να έχουμε

Γράφει ο Κώστας Κ.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa