23 Σεπ 2010

Δεν φοβάται για τους κινητήρες της η Ferrari

Όπως γνωρίζουν οι φίλοι της Formula 1, οι κανονισμοί ορίζουν ότι κάθε οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 8 κινητήρες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στο σημείο του πρωταθλήματος που βρισκόμαστε, στην πιο δεινή θέση από όλους τους κορυφαίους δείχνουν να είναι οι οδηγοί της Ferrari, οι οποίοι με 5 αγώνες να απομένουν έχουν χρησιμοποιήσει και τους 8 κινητήρες που έχουν στη διάθεσή τους. Στον αγώνα της Monza οι Fernando Alonso και Felipe Massa έτρεξαν με τον 8ο φετινό τους κινητήρα, καθώς η φύση του ιταλικού σιρκουί απαιτεί τη μέγιστη δύναμη από το μοτέρ.

Έτσι, οι οδηγοί της Ferrari θα χρειαστούν στους υπόλοιπους 5 αγώνες να έχουν στα μονοθέσιά τους κινητήρες που έχουν χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον μία φορά σε αγώνα. Η κατάσταση αυτή όμως δεν δείχνει να προβληματίζει τον Fernando Alonso, σύμφωνα με τον οποίο η μέγιστη δύναμη από τους κινητήρες δεν θα είναι καθοριστικός παράγοντας σε αυτά τα Grand Prix.

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για τους κινητήρες γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο τους υπόλοιπους. Επίσης, δεν υπάρχουν άλλες πίστες που είμαστε τέρμα γκάζι στο μεγαλύτερο μέρος του γύρου», είπε ο Ισπανός στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Estado de S.Paulo.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σιγκαπούρη ο Alonso να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα με τον οποίο έτρεξε στο GP Βελγίου, στο Spa-Francorchamps. Η επιλογή αυτή… διαφάνηκε από τις δηλώσεις του Stefano Domenicali, ο οποίος αναφερόμενος στην πίστα δρόμου της ασιατικής χώρας είπε: «Είναι ένα σπουδαίο σιρκουί, στο οποίο ο κινητήρας παίζει το μικρότερο ρόλο».

Ακόμα και οι αντίπαλοι της Ferrari δεν θεωρούν ότι η ιταλική ομάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τους κινητήρες της. Ο αρχιμηχανικός της McLaren, Phil Prew, πιστεύει ότι στο Maranello μάλλον δεν ανησυχούν: «Το μόνο που ίσως επηρεαστεί είναι οι γύροι που θα κάνουν τις Παρασκευές, όσον αφορά τους χρησιμοποιημένους κινητήρες. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πλεονέκτημα για εμάς».

Κινητήρες που έχουν χρισημοποιειθεί 2010

Button - 7     
Hamilton  - 7
Schumacher -  7
Rosberg  - 7
Vettel  - 7
Webber -  6
Massa  - 8
Alonso  - 8
Barrichello  - 6
Hulkenberg  - 7
Kubica  - 6
Petrov  - 6
Sutil  - 7
Liuzzi  - 7
Buemi  - 7
Alguersuari  - 7
Trulli  - 7
Kovalainen  - 7
Chandhok
Yamamoto  - 7
Senna  - 7
De la Rosa  - 9
Kobayashi  - 7 
Glock  - 7
Di Grassi  - 7

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa