20 Απρ 2010

Προβλήματα στην επιστροφή

Η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajoekull στην Ισλανδία έχει παραλύσει τις αεροπορικές συγκοινωνίες. Και επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα μηχανοκίνητα σπορ.



Ο Bernie Ecclestone φάνηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι το Grand Prix της Βαρκελώνης θα διεξαχθεί κανονικά το τριήμερο 7-9 Μαϊου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ακύρωσης του αγώνα. Υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα βρεθεί λύση. Το βασικό μας θέμα έχει να κάνει με τους κινητήρες, οι οποίοι θα πρέπει να επισκευαστούν, οπότε θα πρέπει να τους πάνε στα εργοστάσια», ο οποίος έκανε πλάκα λέγοντας ότι «...η εναλλακτική λύση αν δεν διεξαχθεί το ισπανικό GP είναι η... αυτοκτονία!».

H McLaren και η Ferrari αποφάσισαν να ναυλώσουν αεροσκάφη, τα οποία θα μεταφέρουν το προσωπικό τους στην Ισπανία, καθώς πολλά αεροδρόμια της χώρας παραμένουν ανοιχτά. Από εκεί οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στα σπίτια τους οδικώς. Μάλιστα ο Martin Whitmarsh της McLaren προσφέρθηκε να φιλοξενήσει στο αεροπλάνο της ομάδας κι ανθρώπους άλλων ομάδων, αρκεί να υπάρξουν ελεύθερες θέσεις!

«Το να μείνουμε εδώ για ακόμα δύο ή τρεις ημέρες δεν είναι πρόβλημα. Αν μείνουμε, όμως για μία εβδομάδα, τα πράγματα αλλάζουν» παραδέχθηκε ο Ουίτμαρς, ενώ ο Christian Horner της Red Bull πρότεινε να χρησιμοποιήσουν τον... Υπερσιβηρικό για να επιστρέψουν στην Ευρώπη!

Πολλοί πιλότοι επέλεξαν να ταξιδέψουν μέχρι το Ντουμπάι και να περιμένουν εκεί μέχρι να... καθαρίσουν οι ουρανοί, ενώ όσοι προέρχονται από την Λατινική Αμερική, «πέταξαν» με προορισμό τις ΗΠΑ κι από εκεί θα έβρισκαν άλλους τρόπους για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Τυχεροί» της όλης υπόθεσης ήταν ο Ινδός πιλότος της HRT Κarun Chandhok και ο Ιάπωνας Kamui Kobayashi της Sauber, οι οποίοι δεν επηρεάστηκαν από το ηφαιστειακό νέφος, μιας και τα αεροπλάνα από τη Σαγκάη πετούσαν τόσο για την Ινδία όσο και για την Ιαπωνία.

Ο Jenson Button και ο Nico Rosberg αποφάσισαν να πάνε για μερικές ημέρες στην Ταϊλάνδη για διακοπές, ενώ ο Lewis Hamilton είχε υποχρεώσεις με τους χορηγούς της McLaren στη Νότια Αφρική.

Ο Michael Schumacher έβαλε... μέσο, καθώς φέτος για πρώτη φορά δεν πήγε στη Σαγκάη με το προσωπικό του τζετ. Έτσι αποφάσισε να τον πάρει μαζί του ο Bernie Ecclestone με το δικό του προσωπικό αεροσκάφος!

Ο Adrian Sutil ξεκαθάρισε ότι «...δεν με ενδιαφέρει πού θα πάω, αρκεί να μην μείνω στη Σαγκάη», ενώ ο Sebastian Vettel επρόκειτο να μεταβεί στη Ρώμη, κι απ' εκεί θα πήγαινε οδικώς στην Ελβετία όπου μένει μόνιμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, το έχει η Virgin, η οποία «καίγεται» ώστε τα μονοθέσιά της να βρεθούν άμεσα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Κι αυτό διότι θα πρέπει να τοποθετηθούν τα νέα ρεζερβουάρ μεγαλύτερης χωρητικότητας, μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Οπότε κάθε ώρα που ο εξοπλισμός της Virgin αλλά και των υπόλοιπων ομάδων μένει «κολλημένος» στη Σαγκάη, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa