19 Απρ 2010

ο Μαργαρίτης στο GT1

Με το δεξί ξεκίνησε η σεζόν του Αλέξανδρου Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA GT1.Την πρώτη του εμφάνιση στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος του FIA GT1 πραγματοποίησε το Σάββατο 17/4 ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης στην εντυπωσιακή πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi. O Έλληνας οδηγός συμμετείχε στον αγώνα με μια Maserati MC 12 600 ίππων βαμμένη στα χρώματα της Triple H Team Hegersport.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα, το λεγόμενο qualifying race, ο Αλέξανδρος και ο teammate του Altfrid Heger κατέλαβαν την 5η θέση με τον Έλληνα οδηγό να κάνει εντυπωσιακό προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο κερδίζοντας έτσι μια θέση. Νικητές του qualifying race αναδείχθηκαν οι Andreas Zuber και Marc Hennerici με την Corvette Z06.

Στον κανονικό αγώνα ο Αλέξανδρος στάθηκε άτυχος καθώς εκκίνησε από την 4η θέση, πέρασε 3ος και στην πρώτη στροφή τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου αναγκάζοντάς τον να κάνει τετ-α-κε και να χάσει πολλές θέσεις. Κατάφερε όμως να ανακάμψει και με την πτώση της καρό σημαίας μετά από την μια ώρα αγώνα η ομάδα κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι και την 7η θέση.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τον πρώτο αγώνα. Στο πρώτο σκέλος πήγαμε αρκετά καλά και μπορέσαμε να πάρουμε την 5η θέση. Στον κανονικό αγώνα στάθηκα άτυχος. Ξεκίνησα 4ος, και στην πρώτη στροφή είχα κερδίσει κιόλας μια θέση. Με χτύπησε κάποιος στο πίσω μέρος, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χάσω αρκετές θέσεις. Το παλέψαμε όμως και καταφέραμε να πάρουμε την 7η θέση. Εάν δεν είχαμε αυτή την ατυχία, θα ήμασταν σίγουρα σε υψηλή θέση. Τώρα πλέον κοιτάζω τον επόμενο αγώνα στο Silverstone», είπε ο Αλέξανδρος.

Στην βαθμολογία ο Αλέξανδρος βρίσκεται στην 9η θέση με 2 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Triple H Team Hegersport, βρίσκεται στην 5η θέση στον σχετικό πίνακα.

Πριν από τον αγώνα για το Πρωτάθλημα του FIA GT1 ο Αλέξανδρος θα συμμετάσχει στον 52ο αγώνα του ADAC ACAS H&R-Cup.

Παρακολουθήστε τον αγώνα  ζωντανά

Επόμενος αγώνας στο Silverstone στις 2-5-2010

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa