28 Οκτ 2009

FOR THE FIRST TIME..... ABU DHABI CIRCUIT.......GO

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος του δρόμου για το 2009. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 ολοκληρώνεται την Κυριακή με τη διεξαγωγή του παρθενικού Grand Prix του Abu Dhabi. Τα βλέμματα των απανταχού φίλων την κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στρέφονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για έναν αγώνα που θα αφήσει ιστορία. Μπορεί να μην είναι ο πρώτος που γίνεται στη έρημο αλλά περιλαμβάνει αρκετές άλλες πρωτιές. Μία από αυτές αφορά στη μοναδικότητα των εγκαταστάσεων αφού όλα είναι φτιαγμένα πάνω σε ένα τεχνητό νησί, το Yas Marina.

Με αρωγό τα ανεξάντλητα πετροδόλαρα, οι Άραβες έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο στολίδι που αποτελεί τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν υπάρχει φαντασία και φυσικά άφθονο χρήμα. Εκτός από το σιρκουί με φόντο τη μαγευτική μαρίνα, υπάρχει το πρωτοποριακό θεματικό πάρκο της Ferrari, ξενοδοχεία 5 αστέρων κ.α. Υπεύθυνος για τη χάραξη της διαδρομής είναι ο «γκουρού» του σχεδιασμού, Hermann Tilke, ενώ εκτός από το φαντασμαγορικό σκηνικό οι Άραβες επιφυλάσσουν μία ακόμα καινοτομία αφού ο αγώνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα είναι ο πρώτος στην ιστορία του σπορ που θα διεξαχθεί… σούρουπο.


Πριν από το 2007 σε αυτό το σημείο υπήρχε μόνο άμμος. Μετά, μπήκαν οι μπουλντόζες...


Η εκκίνηση θα δοθεί με τον ήλιο ακόμα στον ουρανό ενώ η καρό σημαία θα πέσει υπό το φως των προβολέων. Μία επιλογή που αποφασίστηκε πριν από μόλις δύο μήνες αφού έως τότε ο αγώνας αναμενόταν να διεξαχθεί μεσημέρι. Ωστόσο οι υπεύθυνοι της πίστας είχαν προνοήσει ώστε να ενσωματώσουν και τα απαιτούμενα συστήματα φωτισμού ώστε να κάνουν τη νύχτα μέρα και να ανταποκριθούν στις επιθυμίες του Bernie Ecclestone, που αναζητά καινοτομίες και φυσικά, ιδανικές ώρες μεταδόσεων για το τηλεοπτικό κοινό της Ευρώπης. Η αγωνιστική διαδρομή είναι αριστερόστροφη και διαθέτει υψομετρικές διαφορές αφού οι διοργανωτές έφτιαξαν μεταξύ άλλων, ακόμα και λόφους! Περιλαμβάνει 21 στροφές και τέσσερα σημεία όπου οι οδηγοί πατούν τέρμα γκάζι με τη μεγαλύτερη ευθεία να ξεπερνάει τα 1170 μέτρα! Η εκτιμώμενη μέγιστη τελική ταχύτητα θα είναι στα 317 χιλιόμετρα ανά ώρα ενώ ο χρόνος κάλυψης ενός γύρου αναμένεται κοντά στο ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα. Χρόνος αρκετός για να γραφτεί ιστορία, στην εντυπωσιακότερη πίστα του κόσμου…

Υπάρχει και γόητρο

Οι τίτλοι σε οδηγούς και κατασκευαστές, κρίθηκαν και μαθηματικά στη Βραζιλία. Ο Jenson Button και η νεοσύστατη Brawn GP πανηγυρίζουν αν και για τρεις ημέρες θα αφήσουν στην άκρη δάφνες και σαμπάνιες και θα στρωθούν ξανά στη δουλειά. Στόχος τους είναι στο κύκνειο άσμα του 2009 να αποδείξουν ότι άξια βρίσκονται στο θρόνο. Ανάλογη επιθυμία να κυριαρχήσουν έχουν και οι ανταγωνιστές τους, επιδιώκοντας έτσι να στείλουν ένα μήνυμα ενόψει της επόμενης σεζόν. Πάνω απ’ όλους η Red Bull Racing, που αποτελεί ουσιαστικά τη… φιναλίστ της χρονιάς.


Μάρτιος 2008: Ένα τεράστιο εργοτάξιο έχει στηθεί για να φτιαχτεί η πιο σύγχρονη πίστα του κόσμου

Υπάρχει όμως και η μάχη της 3η θέσης στους κατασκευαστές με τη McLaren να έχει βραχεία κεφαλή έναντι της Ferrari. Μία μάχη γοήτρου αλλά και οικονομικής ουσίας αφού ο κερδισμένος θα πάρει 5 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πάντως θα πρέπει να μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης. Οι τοίχοι είναι κοντά και δεν συγχωρούν λάθη άρα αναμένονται ατυχήματα, ανατροπές και ένα φινάλε στη σεζόν αντάξιο όσων παρακολουθήσαμε στους 16 αγώνες που προηγήθηκαν. Οι ομάδες με τους καλύτερους προσομοιωτές θα έχουν αβαντάζ αφού πρόκειται για ένα ταξίδι στο άγνωστο όπου άσο στο μανίκι θα αποτελέσει και η προσαρμοστικότητα κάθε πιλότου. Σε ότι φορά στα ελαστικά, η Bridgestone έχει πάρει στα Εμιράτα τη μαλακή και τη μεσαία της γόμα.

Ας δούμε όμως της πίστα της Yas Marina με βάση τους αριθμούς.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2007 και περιελάμβαναν:
Εργατικό προσωπικό της τάξης των 14.000 ανθρώπων
Σύνολο 35 εκατομμυρίων εργατοωρών
Μεταφορά 1,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων χώματος
Επίστρωση 720.000 κυβικών μέτρων ασφάλτου
Ρίψη 225.000 κυβικών μέτρων τσιμέντου
Τοποθέτηση 30 χιλιομέτρων ειδικών αγωγών
Τοποθέτηση 25 χιλιομέτρων καλωδιώσεων
Δημιουργία 17 χιλιομέτρων αποχέτευσης
Δημιουργία 430.000 τετραγωνικών μέτρων φυσικού τοπίου
Φύτευση 5.000 δέντρων


Νοέμβριος 2008: Το σιρκουί Yas Marina αρχίζει να παίρνει μορφή

Το σιρκουί περιλαμβάνει:
Σταθερή πίστα προδιαγραφών Formula 1 μήκους 5,5 χιλιομέτρων
Τη μεγαλύτερη ευθεία σε πίστα στο καλεντάρι του σπορ
Το πρώτο τούνελ σε pit lane
Πέντε σταθερές κερκίδες με σκέπαστρο
Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις φιλοξενίας με κλιματισμό
70 γκαράζ σε δύο κτίρια που φιλοξενούν τα pits
Ένα 5άστερο ξενοδοχείο που βλέπει στην πίστα
Μία ευθεία για αγώνες dragster
Ακαδημία αγωνιστικής οδήγησης
Μαρίνα και σχολή ιστιοπλοΐας
Θεματικό πάρκο


Οκτώβριος 2009: Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τον πιο ξεχωριστό αγώνα της χρονιάς

Η αγωνιστική δράση στο Abu Dhabi θα ξεκινήσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Παρασκευής 30/10 Τόσο οι κατατακτήριες δοκιμές όσο και ο 17ος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς, θα αρχίσουν στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου 31/10 και της Κυριακής 1/11 αντίστοιχα.
msfree.gr

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa