31 Οκτ 2009

GP Αμπού Ντάμπι: Ο Hamilton στην pole1





















Ο Lewis Hamilton κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του πρώτου Grand Prix στο Αμπού Ντάμπι, όντας 7 δέκατα ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλο οδηγό, κάτι που πιθανότατα δε συνέβη λόγω μικρότερου φορτίου καυσίμου, καθώς ο Βρετανός ήταν 8 δέκατα ταχύτερος από το υπόλοιπο grid στο Q1 και 3 δέκατα ταχύτερος στο Q2. Oι δυο Red Bull θα παραταχθούν πίσω από τον Hamilton, με τον Sebastian Vettel να κινείται ένα δέκατο ταχύτερα από τον team mate του, Mark Webber, ενώ τις επόμενες δυο θέσεις κατέλαβαν οι Brawn, με τον Rubens Barrichello ένα δέκατο ταχύτερο από τον Jenson Button. O Jarno Trulli θα εκκινήσει από την 6η θέση, όντας μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Button, ενώ οι δυο BMW Sauber κατέλαβαν την 4η σειρά εκκίνησης στον τελευταίο αγώνα της βαυαρικής εταιρίας στη Formula 1, με τον Nick Heidfeld εμπρός από τον Robert Kubica. Οι Nico Rosberg και Sebastien Buemi συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα με τον Ελβετό οδηγό της Toro Rosso να σημειώνει μια πολύ καλή επίδοση στα 21α γενέθλιά του. Ο Kimi Raikkonen αντιθέτως, στην τελευταία εμφάνισή του με τη Ferrari έμεινε εκτός του τρίτου σκέλους (11ος), ενώ ο Fernando Alonso στην τελευταία εμφάνισή του με τη Renault αποκλείστηκε από το Q1 και θα εκκινήσει αύριο 16ος σε μια απογοητευτική ημέρα για τη γαλλική ομάδα.

Ο Hamilton δήλωσε ότι το μονοθέσιο της McLaren απέδωσε στη Yas Marina καλύτερα από ότι οπουδήποτε αλλού φέτος και πιστεύει ότι τα χαρακτηριστικά της πίστας του Αμπού Ντάμπι αρμόζουν στην MP4-24, με τις αργές στροφές και τις μεγάλες ευθείες, καθώς και την απουσία γρήγορων καμπών. Mάλιστα ο Hamilton δήλωσε ότι δεδομένης της διαφοράς που είχε εντέλει από τους υπόλοιπους, θα μπορούσε να έχει επιλέξει μεγαλύτερο φορτίο καυσίμου, ωστόσο δεν πιστεύει ότι έχει πολύ λίγα καύσιμα για το πρώτο stint του αυριανού αγώνα. Ωστόσο δεν ήταν τα πάντα ρόδινα για τη McLaren, καθώς ο Ηeikki Kovalainen εγκατέλειψε στο Q2 και ως αποτέλεσμα θα εκκινήσει τον αγώνα από την 13η θέση. O Φινλανδός, σε δηλώσεις του εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι πάντοτε οι καινούργιες αναβαθμίσεις πήγαιναν στο μονοθέσιο του Hamilton πρώτα, ενώ προσέθεσε ότι τα φορτία καυσίμου στις κατατακτήριες δοκιμές ευνοούσαν τον team mate του. Ο Kovalainen πιστεύει ότι αν είχε ακολουθήσει στρατηγική ελαφρύτερου φορτίου καυσίμου, θα μπορούσε να έχει κατακτήσει αρκετές pole position φέτος.

Η πίστα της Yas Marina έκανε τις επιδόσεις των μονοθεσίων να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη σειρά εκκίνησης, με τις Red Bull να βρίσκονται εμπρός από τις Brawn, τον Trulli να ακολουθεί και έπειτα τις BMW Sauber.

O Sebastian Vettel δήλωσε έκπληκτος από τη διαφορά απόδοσης με τον Hamilton, ενώ ο Mark Webber ανέφερε εμμέσως ότι η 3η θέση εξαρτήθηκε από το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την τελική του προσπάθεια πριν από τον team mate του.

Οι περισσότεροι οδηγοί στο Q3 χρησιμοποίησαν την πιο σκληρή γόμα και μάλιστα για αρκετούς γύρους (έτσι ώστε να έρθει στο ιδανικό επίπεδο απόδοσης) πριν σημειώσουν την ταχύτερη επίδοσή τους.

Παρά το γεγονός ότι σε όλες στις ελεύθερες δοκιμές ο Jenson Button μονομαχούσε με τον Hamilton για την κορυφαία επίδοση, στις κατατακτήριες δεν κατάφερε να προκαλέσει για την pole position και κινήθηκε πιο αργά και από τον team mate του.

Ο Jarno Trulli σημείωσε μια πολύ καλή επίδοση με την 6η θέση, ενώ πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση των δυο BMW Sauber στην τελευταία εμφάνιση της γερμανικής εταιρίας στη Formula 1. O Nico Rosberg θα εκκινήσει τον τελευταίο του αγώνα με τη Williams από την 9η θέση, ενώ ο Sebastien Buemi σημείωσε ακόμα μια πολύ καλή επίδοση καταφέρνοντας να προαχθεί στο Q3 την ημέρα των 21ων γενεθλίων του.

Αντίθετα, λιγότερο εντυπωσιακή είναι 11η η θέση εκκίνησης του Kimi Raikkonen στον τελευταίο του αγώνα του Φινλανδού με τη Ferrari. Ακόμα πιο απογοητευτική ήταν η επίδοση του Giancarlo Fisichella ο οποίος θα εκκινήσει τελευταίος αύριο. Ο Kamui Kobayashi κατάφερε να κάνει ακόμα μια αξιοπρεπή εμφάνιση με τη 12η θέση εκκίνησης.

Η Renault απογοήτευσε, βλέποντας αμφότερους τους οδηγούς της να έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία από το πρώτο σκέλος της, όπως συνέβη και με τη Force India, της οποίας το μονοθέσιο δεν αποδίδει καλά στα αργά κομμάτια της πίστας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa