29 Μαρ 2010

Schumacher ....

Scumacher… μετά από 3 χρόνια αναμονής (γιατί κάπου πίστευα πως θα ξαναγυρίσει) επιτέλους βρίσκεται πίσω από τιμόνι μονοθέσιου μέσα στη πίστα. Φυσικά ο άνθρωπος είναι 41 χρονών και ξέρω ότι οι αντοχές μας με τα χρόνια πέφτουν. Αυτός όμως?? Τον φώναζαν υπεράνθρωπο … Στον πρώτο αγώνα φυσιολογικά ήταν πιο αργός από τον πολύ νεότερό του teemate και κανείς δεν είπε τίποτα. Στον δεύτερο όμως…. Εντάξει στις κατατακτήριες… εντάξει και με το τρακάρισμα του Alonso και την τελευταία θέση, συμβαίνουν αυτά…  αλλά το να προσπαθεί σε όλο τον αγώνα να προσπεράσει τον Algesuari ο μετρ άλλων χρόνων της προσπέρασης, και να ΜΗΝ τα καταφέρνει με έφερε σε κακές σκέψεις.. Φυσικά η άποψή μου για το «γιατί» ξαναγύρισε στην F1 απέχουν πολύ από αυτά που ξέρουμε από τα μέσα και θα την καταθέσω παρακάτω…

Καταρχήν έφυγε από την Ferrari χωρίς την θέληση του. Τα λόγια του ήταν λόγια συμβολαίων και δεν έβγαιναν από την καρδιά του που του έλεγε να μείνει.. Ήξερε ότι έχει απλήρωτους λογαριασμούς… Σαν τιθασεμένο λιοντάρι ξάπλωνε στην αυλή ενός πλουσίου ιδιοκτήτη , αναπολώντας τις ένδοξες μέρες… ώσπου ήρθε η στιγμή που «κάτι» ξύπνησε τα άγρια ένστικτά του. Το ατύχημα του Massa και η υπόσχεση από τον ιδιοκτήτη του ότι θα του επιτρέψει να ξαναγωνιστεί… τζίφος όμως… «Πόνος στην μέση» μας είπαν… Ο έμπειρος εκπαιδευτής του όμως (Ross Brawn) είδε από μακριά την σπίθα και δεν έχασε την ευκαιρία. Είχε στα χέρια του μια ομάδα που της έκατσε και την πρώτη χρονιά τα «πήρε» όλα… ήξερε όμως πολύ καλά ότι δεν θα άντεχε με το τεράστιο βάρος αυτό στα χέρια του… Προτείνει λοιπόν στην Mercedes να αγοράσει την ομάδα του και αυτός θα φροντίσει για τον «ντόρο» γύρο από το όνομά της… Πλησιάζει τον λέοντα-Schumi λοιπόν και του βάζει στο τραπέζι λαχταριστές προκλήσεις… «Θα σου δώσω ανταγωνιστικό αυτ/το» του λέει, «θα έχεις άνετο πρόγραμμα» του λέει .. «θα μου ξεπληρώσεις την βοήθεια μου στην κατάκτηση των 7 πρωταθλημάτων σου» του λέει… και ζεστός ακόμα από την φλόγα των τελευταίων μηνών… δέχεται.

Τι έπρεπε να περιμένουμε όμως από τον Θρύλο της F1???
Αν όχι νίκες, προσπεράσεις, αγωνιστικότητα και καθημερινή βελτίωση….
Κάτι μέσα μου (σαν την φωνή που μου έλεγε ότι θα ξαναγυρίσει) μου λέει ότι θα τον δούμε πολύ σύντομα να τρέχει σα μανιασμένος, όταν θα μπορέσει να χαλαρώσει από τον ντόρο, να συνηθίσει το νέο του παιχνίδι … μέχρι τότε όμως? Θα δέχεται καταιγίδες από αρνητικά σχόλια και θα βλέπει στα πρόσωπα όλων αυτών που ποτέ δεν τον χώνεψαν την χαρά και τον χλευασμό… Ισως όμως αυτό τον σπρώξει πιο γρήγορα , όπως στο παρελθόν , τον εξοργίσει και κάνει όλους αυτούς να τρέξουν ξανά στα καβούκια τους και αρκεστούν σε παλιές «κακές πράξεις» του Μιχαλάκη γιατί αυτά… δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ…. Ίσως πάλι δεν τα καταφέρει…
Αγγλικές και Ιταλικές εφημερίδες έγραψαν:
«Ήταν ένα απόγευμα στην ανωνυμία για τον Schumacher», ανάφερε η Sun και συνέχισε με πιο αυστηρό ύφος. «Δεν τον πλήρωσαν ώστε να επιστρέψει από τη σύνταξη για να κάνει τέτοιες εμφανίσεις. Αν συνεχίσει έτσι, ίσως δεν συμπληρώσει ούτε την πρώτη σεζόν του τριετούς συμβολαίου του".


Η Daily Mail κάνει λόγο για συνολικές απολαβές της τάξης των 30 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών για το τίποτα ενώ οι Times έγραψαν: «Ο Schumacher έφυγε χθες βράδυ από το Albert Park έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η φήμη του δεν μετράει καθόλου όταν μάχεται με τη νέα γενιά. Η εμφάνισή του ήταν λυπητερή. Ο κάποτε σπουδαίος οδηγός και μετρ της προσπέρασης αποδέχθηκε τη χαμηλή δέκατη θέση».

Αυτά με τους Άγγλους, που ανέκαθεν είχαν τον Γερμανό ως στόχο, αφού η περίοδος κυριαρχίας του κράτησε τους συμπατριώτες τους μακριά από τον τίτλο επί 13 χρόνια. Όμως πλέον έχουν βρει συμμάχους και στη γειτονική μας Ιταλία, αφού ο θεοποιημένος Schumi έχει πλέον για τα καλά αποκαθηλωθεί.

Η La Stampa ανάφερε χαρακτηριστικά: «Η W01 δεν είναι και το καλύτερο μονοθέσιο αλλά ο ένας εκ των δύο οδηγών της Mercedes, αυτός που εισπράττει 30 εκ. λίρες, φαίνεται να έχει χάσει τις οδηγίες χρήσης. Ποια η απόδειξη; Τον προσπέρασε ακόμα και μία Virgin. Είμαστε σίγουροι ότι ο Michael Schumacher κρύβεται μέσα από εκείνο το κόκκινο κράνος; Ίσως ο Montezemolo να είχε δίκιο όταν είπε πως πρόκειται για τον δίδυμο αδερφό του».

Από την πλευρά του, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε πολύ διαφορετική άποψη σχετικά με το πώς εξελίχθηκε το Grand Prix Αυστραλίας: «Το ατύχημα της πρώτης στροφή ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα μου. Όμως απόλαυσα την οδήγηση σήμερα, είχαμε ταχύτητα και σε ένα κομμάτι του αγώνα ήμασταν ταχύτεροι από τους πρώτους».

Πραγματικά θα ήθελα να δω τις φάτσες τους όταν ξαναδούμε τον Schumi στο βάθρο… γιατί δεν θα είναι απλά μία επιτυχία…. Θα είναι η ΝΕΑ ΑΡΧΗ που όλοι εμείς περιμένουμε….

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa