18 Μαρ 2010

η Νεα MP4-12C από τον Lewis και τον Janson


Ο Ron Dennis παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Woking το δημιούργημα της McLaren Αutomotive, την MP4-12C. Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του supercar αλλά και video με τους Jenson Button και Lewis Hamilton να το δοκιμάζουν στην πίστα του Goodwood.

Στο διθέσιο αμάξωμα των 4,51 μέτρων έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, προκειμένου το βάρος να διατηρηθεί στα επίπεδα των 1.300 κιλών (με κατανομή βάρους 43/57 στον εμπρός και τον πίσω άξονα, αντίστοιχα). Η McLaren ανακοίνωσε ότι ο V8 των 3,8 λίτρων με το διπλό turbo αποδίδει 600 ίππους, με τη μέγιστη ροπή των 61,2 κιλών να εμφανίζεται στις 3.000 σ.α.λ. Ο χρόνος για το 0-100 δεν είναι ακόμη γνωστός, όμως εκτιμάται ότι θα βρίσκεται γύρω στα 3 δλ. Για τα πρώτα 200 χλμ./ώρα από στάση χρειάζονται πάντως λιγότερα από 10 δλ. Η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Ο Ron Dennis και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι το 2011, όταν και θα λανσαριστεί σε επιλεγμένες αγορές η MP4-12C, θα έχουν βελτιωθεί οι οικονομικές συνθήκες ώστε να είναι εφικτή η παραγωγή και των επόμενων αυτοκινήτων επιδόσεων της McLaren. Μακροπρόθεσμος στόχος τους να πωλούν γύρω στις 4.000 μονάδες ετησίως.

«Η δημιουργία μίας νέας εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να αρχίσει η McLaren Automotive την ευρεία παραγωγή supercars», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Dennis.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa