10 Μαρ 2010

Που θα δούμε φέτος F1??????

Η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 πλησιάζει και ακόμα δεν γνωρίζουμε το κανάλι ή τα κανάλια που θα αναλάβουν στην Ελλάδα τη μετάδοση του συναρπαστικού αυτού πρωταθλήματος. Η κρίση του καναλιού ΑΝΤ1 το οδήγησε στην απόφαση να μην δείξει φέτος το πρωτάθλημα F1 ( τουλάχιστον τους πρώτους αγώνες) και καθώς δεν ενημέρωσε έγκαιρα την ανικανότητα του δεν δόθηκαν και οι εναλλακτικές ανταγωνιστικές προσφορές από άλλα κανάλια. Ίσως μετά από 2-3 αγώνες να υπάρξει κάλυψη, αλλά όπως λέγανε από παλιά ..η «αρχή ήμισυ του παντός»  . Έτσι εμείς οι FANατικοί πρέπει να βρούμε τρόπο να δούμε τα πρώτα λεπτά του πρώτου αγώνα αλλιώς θα πέσουμε σε βαθιά κατάθλιψη…Παρακάτω θα προσπαθήσω να σας πληροφορήσω επαρκώς για τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε τις προσπάθειες οδηγών και ομάδων.

Γενικά λοιπόν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους αγώνες είτε μέσο κάποιου δορυφορικού καναλιού είτε μέσω του διαδικτύου.
Θα αναφέρω μερικά και θα σας παραπέμψω σε Site που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες ( με τους ανίκανους που μπλέξαμε πρέπει να τα βρούμε μόνοι μας).
Σε κάποιες λύσεις ίσως χρειαστεί να δώσετε και κάποια χρήματα ( 100 – 150 ευρώ για αγορά δορυφορικού πιάτου ας πούμε..) αλλά αξίζει τον κόπο..
Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αναφερόμαστε στα ελληνικά δορυφορικά δίκτυα. Αν κάποιο από τα Nova και ConnX TV ανακοινώσουν τη μετάδοση των αγώνων τότε για να παρακολουθήσετε τους αγώνες στα ελληνικά θα πρέπει να γίνετε συνδρομητής στο αντίστοιχο δίκτυο και να προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σε άλλη περίπτωση, ελεύθερα δορυφορικά μεταδίδει τους αγώνες της Formula 1 το BBC μέσω του BBC interactive (προσοχή είναι διαφορετικό κανάλι από το BBC NEWS, που έρχεται ελεύθερα από τον Hotbird), το RTL και το DSF.
BBC

Το BBC μεταδίδει όλες τις περιόδους ζωντανά με αγγλική μετάδοση. Θα ήταν η μοναδική μας πρόταση αλλά δυστυχώς το να πιάσεις το BBC δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ο δορυφόρος Astra 2D στους 28.2°E μπορεί να εντοπιστεί μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα και με πιάτο τουλάχιστον 1 μέτρο (1.2 προτείνεται). Το σήμα θα έρχεται σε αυτή την περίπτωση περίπου στο 60% και μόνο με μεγάλη κακοκαιρία θα χάνεται η μετάδοση. Άρα έχουμε:
Γλώσσα: Αγγλικά
Δορυφόρος: Astra 2D 28.2°E
Πιάτο: 120cm (70-120€)
Δέκτης: Χωρίς ανάγκη κωδικοποίησης (30-70€)
Καλώδια, εγκατάσταση κ.λπ.: Περίπου 50€
RTL και DSF

Γλώσσα: Γερμανικά
Δορυφόρος: Astra 19.2°E
Πιάτο: Από 75 – 1.20 ανάλογα με την τοποθεσία
Δέκτης: Χωρίς ανάγκη κωδικοποίησης (30-70€), μπορεί να συνδεθεί και στον αποκωδικοποιητή του NOVA.
Καλώδια, εγκατάσταση κ.λπ.: Περίπου 50€
BAHRAIN SPORTS

Γλώσσα: Αγγλικά
Δορυφόρος: Badr 4 στις 26°E
Πιάτο: 80cm (50-70€)
Δέκτης: Χωρίς ανάγκη κωδικοποίησης (30-70€)
Καλώδια, εγκατάσταση κ.λπ.: Περίπου 50€

RAI

Γλώσσα: Ιταλικά
Δορυφόρος: Hotbirtd 13°E
Πιάτο: 60 cm (κάνει και του nova χωρίς αλλαγή, περίπου 40€)
Δέκτης: Απαιτείται ειδικός αποκωδικοποιητής (συνδρομή 40€/μήνα για ένα χρόνο)
Καλώδια, εγκατάσταση κ.λπ.: Περίπου 50€
Όσον αφορά τον τρόπο του διαδικτύου ( που δεν τον πολύπροτείνω για τον λόγο ότι αν πέσουν όλοι μαζί θα κρεμάει και θα κάνει διακοπές..) , πρέπει να ψαχτείτε μόνοι σας ψαχνοντας στο Google ή Yahoo για Free Live μετάδοση…
Ένα καλό Site που έβλεπα πέρσι τα ελεύθερα δοκιμαστικά είναι το http://www.rojadirecta.org/ .. καλή επιτυχία σε όλους σας
ΥΓ: Έχω διαγράψει τον ANT1 από το τηλεκοντρόλ μου γιατι μου την έσπασε
ΥΓ2: Αν βρείτε κάτι πείτε το και σε μένα αν και επέλεξα τo πιάτο...

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa