6 Ιουν 2009

GP Τουρκίας: O Vettel στην pole

Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
Jenson Button (Brawn-Mercedes)
Jarno Trulli (Toyota)


































































O Sebastian Vettel κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του pole position έπειτα από την Κίνα, καταρρίπτοντας την τελευταία στιγμή το χρόνο του Jenson Button στην Τουρκία. Οι Red Bull, βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο με τις Brawn στις κατατακτήριες δοκιμές στο Istanbul Park, ενώ οι ομάδες επέλεξαν διαφορετικές στρατηγικές, με τους οδηγούς της Red Bull να χρησιμοποιούν τη μαλακή γόμα για τις γρήγορες προσπάθειές τους στο τρίτο σκέλος, ενώ οι πιλότοι της βρετανικής ομάδας προτίμησαν τα σκληρά ελαστικά.

Μόλις ένα δέκατο ταχύτερος από αυτόν του Button ήταν ο χρόνος του Vettel, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη θέση και στα δυο πρώτα σκέλη της διαδικασίας. Πίσω από τους Vettel και Button, θα εκκινήσουν αύριο οι team mate τους, Rubens Barrichello και Mark Webber. O Βραζιλιάνος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του στην τρίτη προσπάθειά του με τα σκληρά ελαστικά, ενώ ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull βρέθηκε τρία δέκατα πίσω από τον team mate του, κάτι που έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για την ποσότητα καυσίμων που φέρει το ρεζερβουάρ του Vettel.

Tην πέμπτη επίδοση σημείωσε ο Jarno Trulli, τη στιγμή μάλιστα που ο team mate του στην Toyota, Timo Glock δεν κατάφερε καν να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Q3 (παραμένοντας μόλις 13ος). Ο Ιταλός οδηγός θα έχει πίσω του στην αυριανή εκκίνηση τις δυο, εφοδιασμένες με KERS Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να κινείται ταχύτερα του κυρίαρχου τα τελευταία τρία χρόνια σε αυτή την πίστα, Felipe Massa.

O Fernando Alonso δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση (ο Ισπανός είχε και μια τρομακτική στιγμή όταν έχασε το πίσω μέρος της Renault του στην είσοδο της στροφής 9, ακριβώς όπως είχε συμβεί και με τον team mate του, Nelsinho Piquet, στο ίδιο σημείο στο πρώτο σκέλος, στο οποίο αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας ο Βραζιλιάνος). Ο Nico Rosberg θα εκκινήσει αύριο 9ος, εμπρός από τις δυο BMW Sauber, οι οποίες κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα τους, έπειτα από μια απογοητευτική εμφάνιση στο Μονακό. Ο Nick Heidfeld, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Q3, θα είναι ο πρώτος από τους οδηγούς που θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το φορτίο καυσίμου με το οποίο θα εκκινήσει τον αγώνα.

Μόλις 14η βρέθηκε η πρώτη McLaren, με τον Heikki Kovalainen στο τιμόνι, ο οποίος τουλάχιστον έφτασε μέχρι το Q2, αντίθετα με τον περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή και team mate του, Lewis Hamilton, ο οποίος παγιδεύτηκε στη 16η θέση εκκίνησης, όντας ο ταχύτερος από τους αποκλεισθέντες του Q1…

Tον Βρετανό οδηγό άφησε εκτός Q2 o Αdrian Sutil, ο οποίος κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να βρεθεί μεταξύ των 15 πρώτων, όντας κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του team mate του στη Force India, Giancarlo Fisichella, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν στην Τουρκία οι Toro Rosso, με το μονοθέσιο της Red Bull Technology (RB5/STR4) να καταλαμβάνει –με διαφορετικούς κινητήρες, αν και ο Ferrari της ιταλικής ομάδας θεωρείται καλύτερος από τον Renault της Red Bull- την πρώτη και την τελευταία θέση στο grid…!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa