6 Μαΐ 2009

Με νέο διαχύτη στη Βαρκελώνη η Ferrari



Η ομάδα της Ferrari θα έχει νέο διπλό διαχύτη στο ισπανικό γκραν πρι αυτό το τριήμερο με την ιταλική ομάδα να προσπαθεί να πιάσει τις Brawn, Red Bull και Toyota στην κορυφή.


Εκτός από το διαχύτη, η σκουντερία θα παρουσιάσει κι ένα ελαφρύτερο μονοθέσιο για τον περυσινό νικητή, τον Κίμι Ράικονεν, που είναι ο βαρύτερος από τους 2 πιλότους. Με σύνολο 104 βαθμών, οι πρώτες τρεις ομάδες έχουν ήδη περισσότερους από τους τριπλάσιους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τις υπόλοιπες μαζί. Η Ferrari βρίσκεται στην κατάταξη, μπροστά μόνο από τη Force India, αν και ο συνδυασμός του KERS και ενός κοκτέιλ νέων αεροδυναμικών εξαρτημάτων φαίνεται ότι θα βελτιώσει τα κόκκινα μονοθέσια στη Βαρκελώνη.

Τα νεότερα εξαρτήματα της F60 περιλαμβάνουν αλλαγές στο αμάξωμα όπως επίσης και προσθήκες στις εμπρός και πίσω πτέρυγες αλλά και τροποποιήσεις. Η ομάδα έχει επίσης κάνει αλλαγές που αρχικά σχεδίαζε να κάνει στα γκραν πρι Τουρκίας και Μεγάλης Βρετανίας τον Ιούνιο, με την εξέλιξη του νέου διαχύτη να έχει επιταχυνθεί μετά την έγκριση της συσκευής από τη FIA στις 14 Απριλίου. Αν και οι δοκιμές απαγορεύονται στη διάρκεια της σεζόν, οι δοκιμές για αεροδυναμικούς λόγους επιτρέπονται για περιορισμένες ημέρες στη διάρκεια της χρονιάς. Ο Μαρκ Χενέ δοκίμασε το μονοθέσιο στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα με την ομάδα δοκιμών να καταγράφει μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης ως αποτέλεσμα του νέου διαχύτη. Η εγκατάσταση του διαχύτη περιλαμβάνει την επανασχεδίαση άλλων τμημάτων όπως επίσης και της αεροδυναμικής, ενώ πρέπει να γίνουν περίπλοκες ηλεκτρονικές και υδραυλικές ρυθμίσεις στο πίσω μέρος του μονοθεσίου για να ταιριάζει το νέο εξάρτημα.

Η ομάδα έχει επίσης ανακοινώσει ότι ένα ελαφρύτερο σασί θα χρησιμοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τον Κίμι Ράικονεν με το Φινλανδό να έχει μεγαλύτερο σωματικό βάρος από τον ομόσταυλό του, Φελίπε Μάσα, ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερης σωματοδομής και του μεγαλύτερου ύψους του. Ο στόχος είναι να αντισταθμιστεί το επιπλέον βάρος του KERS για να μην αποτελεί πλέον εμπόδιο για τον Ράικονεν, που έχει ήδη χάσει βάρος πριν από την έναρξη της σεζόν. Η ομάδα προβλέπει ότι θα έχει καλή αξιοπιστία, με ψυχρότερες θερμοκρασίες στην Ισπανία σε σχέση με εκείνες σε χώρες όπως το Μπαχρέιν ή η Μαλαισία.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa