31 Μαΐ 2011

GP Μονακο..Μετά τον αγώνα.

Ο Αγώνας του Μονακό είναι παραδοσιακά.. ένας βαρετός αγώνας λόγο του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για προσπεράσεις. Φέτος περιμέναμε με τους νέους κανονισμούς αυτό να αλλάξει… Δεν μπορώ να το αρνηθώ ότι είδαμε έναν πιο.. μαχητικό αγώνα ειδικά από έναν οδηγό…
Η εκκίνηση δεν επιφύλασσε εκπλήξεις μιας και ήταν οι οδηγοί προσεκτικοί. Κάποιοι κέρδισαν θέσεις κάποιοι έχασαν αρκετές, όπως ο Schumacher λόγο του ότι δεν δούλεψε το σύστημα εκκίνησης. Από κει και πέρα περιμέναμε να δούμε τις μάχες στα πιτ και μερικές στην γραμμή εκκίνησης λόγο του DRS..
Ο Vettel μπήκε νωρίς για πιτ και εκεί έγινε ένα λάθος που τελικά το διόρθωσε ο ίδιος μέσα στην πίστα. Βάλανε την μαλακή γόμα αντί την πολύ μαλακή. Κανείς δεν θα φανταζόταν ότι φέτος μια γόμα της Pirelli θα άντεχε 62 γύρους. Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε την διαφορά που είχε με του πίσω του και με το ένα πιτ στοπ παραπάνω που κάνανε (+23 δεύτερα περίπου) και κινήθηκε χαλαρά προστατεύοντας τα ελαστικά του την ώρα που οι βασικοί διεκδικητές της νίκης Alonso και Button πίεζαν τα ελαστικά του για να κερδίσουν χρόνο για να φτάσουν τον Vettel και να τον περάσουν όταν αυτός θα μπει στα πιτ. Πράγμα όμως που δεν έγινε ποτέ. Ο Γερμανός με λάστιχα που θα αντέχανε κρατούσε πίσω του τους Alonso και Button εκ τον οποίον αυτός που κινδύνευε πραγματικά ήταν ο Alonso μιας και τα ελαστικά του άρχισαν να τσουλάνε σε κάθε σχεδόν φρενάρισμα. Την κατάσταση όμως άλλαξε ένα ατύχημα που έγινε πίσω με τους Algesuari και Patrov και σταμάτησε ο αγώνας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν όλοι ελαστικά και έτσι δεν άλλαξε κάτι στο αποτέλεσμα του αγώνα.
Την παράσταση όμως του αγώνα έκλεψε ο Lewis Hamilton. Σε έναν πρωτοφανές ..εκθειασμό από τον παρουσιαστή Τάκη Πουρναράκη,.. «Τι κάνει ο Βρετανός?», «Θα μας τρελάνει σήμερα..» και άλλα πολλά τέτοια σχόλια μας έκανε να απορούσε πραγματικά γιατί προσπαθούσαμε να τα συνδυάσουμε με αυτά που εμείς βλέπαμε στην οθόνη μας. Καταλαβαίνοντας ότι δεν έχει ελπίδες για κάτι καλό άρχισε από τα μισά του αγώνα σε μια φρενίτιδα.. επιβολής προσπεράσματος. Σε σημεία που Ιστορικά δεν επιτρεπόταν ποτέ το προσπέρασμα (εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις που σημειώθηκαν με επιτυχία..) στο Μονακό ο Hamilton έβαζε την μούρη του , σαν να έλεγε «θες δεν θες εγώ θα προσπεράσω..» Πρώτο του θύμα ο Massa . Αφού τον χτύπησε στην φουρκέτα του Casino μετά , και εκεί δεν δίνω καθόλου δίκιο στον Hamilton .. «έκλεισε» την εσωτερική στον Massa μέσα στο τούνελ, όταν ο δεύτερος βγήκε εκτός γραμμής, μην δίνοντάς του δυνατότητα να διορθώσει και έτσι ήρθε η σύγκρουση. Ο Hamilton κέρδισε μια θέση, ο Massa έχασε έναν αγώνα. Ενώ σε προηγούμενο ολόιδιο συμβάν οι κριτές έδωσαν γρήγορα την ποινή στον Di Resta εδώ δεν έγινε το ίδιο. Περίμενα το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγει από την πίστα και μετά να δημιουργηθούν αποστάσεις για να έρθει η ποινή.
7 γύρους πριν το τέλος σε μια στιγμή όπου μαχόταν 6 μονοθέσια και πίσω του είχαν φτάσει οι πρωτοπόροι έγινε το ατύχημα του Petrov και εκεί πληγώθηκε και η πίσω αεροτομή του Hamilton. To SC βγήκε στην πίστα αλλά ο Hamilton ποτέ δεν μπήκε στα πιτ για αλλαγή της πίσω αεροτομής που κρεμόταν και σίγουρα ήταν πολύ επικίνδυνο να τρέξει σε αυτή την κατάσταση κάνοντας όλους εμάς να απορούμε τι κάνουν οι αγωνοδίκες σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή. . Ένα γύρο μετά ο αγώνας διακόπηκε και η αεροτομή αλλάχτηκε στην πίστα χωρίς να χαθεί…. καμία θέση.
Μετά από λίγα λεπτά καθυστέρησης ο αγώνας ξανάρχισε και πριν προλάβουμε να πούμε κάτι ξανά ο ..Hamilton αυτή την φορά χαλούσε τον καλύτερο αγώνα του Maldonado βγάζοντάς τον εκτός. Θυμούμενοι παλιότερες εποχές πιστέψαμε ότι θα είχαμε μετά από χρόνια μαύρη σημαία ξανά σε αγώνα. Αντί αυτού καμία ποινή τους επόμενους γύρους,..(που ήταν όλοι πολύ κοντά ο ένας από τον άλλο) αλλά ήρθε η ποινή μετά τον αγώνα 20 δεύτερα αλλά πάλι καμία θέση δεν χάθηκε.
Μετά από αυτό τον αγώνα του Βρετανού πίστευα πως θα σκύψει το κεφάλι και θα δεχτεί τα.. λίγα για τα πολλά που έκανε. Αλλά δεν έγινε έτσι…

Σε συνέχεια της φρενίτιδας του αποκάλεσε όλους σχεδόν, κριτές και οδηγούς .. «ηλίθιους και ρατσιστές» θεωρώντας ότι αυτός ήταν ο αδικημένος… και ότι του φέρθηκαν άδικα επειδή είναι.. Μαύρος ..
«Από τους 6 αγώνες οι αγωνοδίκες με έχουν καλέσει στους 5. Είναι αστείο. Είναι εντελώς αστείο. Ξέρετε ότι δεν γίνεται να προσπεράσεις εδώ. Πάρα πολύ σπάνια σου δίνεται η ευκαιρία. Ήμουν πολύ πιο γρήγορος από τον Massa, μπήκα από την εσωτερική και εκείνος έστριψε πολύ νωρίς πάνω μου. Προσπάθησα να πάω προς το κερμπ για να τον αποφύγω αλλά κολλήσαμε μεταξύ μας. Έτσι πήρα ποινή, όπως συνήθως. Εκείνος με καθυστέρησε στις κατατακτήριες και εγώ πήρα την ποινή. Μετά μπήκα στην εσωτερική του Maldonado και θα δείτε στην τηλεόραση ότι έστριψε ένα ολόκληρο μήκος αυτοκινήτου νωρίτερα και έπεσε πάνω μου. Αυτά τα πράγματα είναι γελοιότητες. Αυτοί οι οδηγοί είναι εντελώς γελοίοι, είναι ηλιθιότητα αυτό που συμβαίνει».

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο πιστεύει ότι παίρνει τόσο πολλές ποινές, απάντησε: «Ίσως επειδή είμαι μαύρος. Δεν ξέρω».

Τον Hamilton τον θεωρό έναν καλό οδηγό, αλλά μερικές φορές με προβληματίζει ιδιαίτερα στην πίστα, αλλά σχεδόν πάντα με τα σχόλια του. Τώρα με τον καινούργιο μάνατζερ ας ελπίσουμε να καλυτερεύσει την… προφορική του στάση και να είναι πιο μετρημένος και πιο… συναδελφικός με τους συναθλητές του.

O χρόνος όμως όπως λένε είναι γιατρό… Έτσι θεράπευσε και τον Hamilton. Χρειάστηκαν μόνο δύο μέρες να σκεφτεί και να μετρήσει και τις απώλειες από κάποια ενδεχόμενη ποινή από τους αγωνοδίκες και εξέδωσε μήνυμα μετάνοιας και προς τους συναδέλφους του αλλά και προς τους κριτές τους οποίους μάλιστα φρόντισε να επισκεφτεί και προσωπικά για να… σιγουρευτεί ότι τον συγχώρεσαν.
Το μήνυμα που εξέδωσε μέσω Twitter είναι το παρακάτω..:
«Γεια σας παιδιά. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την εμφάνιση μου την προηγούμενη εβδομάδα και για τα σχόλια μου μετά, δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Επίσης, θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους για τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά μηνύματά σας, σέβομαι και τις δύο απόψεις. Όσον αφορά τους Massa και Maldonado τους ζητώ συγγνώμη αν τους πρόσβαλα και οι δύο είναι φανταστικοί πιλότοι, τους οποίους σέβομαι», έγραψε ο Hamilton, ο οποίος έκλεισε το μήνυμα του, ευχόμενος ευτυχία και αγάπη.

«Σας εύχομαι αγάπη και ευτυχία, ο Θεός να σας έχει καλά, τα λέμε στο Μόντρεαλ»
… τα ξαναλέμε στον Καναδά λοιπόν…

Κώστας Κ.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa