17 Αυγ 2010

Ξεκίνησε τις δολιμές η Pirelli

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Pirelli είναι η εταιρεία που θα προμηθεύει με ελαστικά τη Formula 1 από το 2011 και έπειτα. Για να μπορέσει να το κάνει αυτό είναι απαραίτητες κάποιες δοκιμές έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει δεδομένα και να αναπτύξει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Ήδη οι πρώτες δοκιμές της Pirelli είναι έτοιμες να ξεκινήσουν. Το σκηνικό είναι πίστα του Mugello στην Ιταλία και εκτός από τα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας θα πάρουν μέρος το περσινό μονοθέσιο της Toyota, η TF109, και ο Nick Heidfeld που θα αναλάβει να το οδηγήσει.

Το μονοθέσιο της Toyota επιλέχθηκε ύστερα από πρόταση της FOTA, καθώς κρίθηκε ότι είναι αρκετά σύγχρονο για να έχει σχέση με τα μονοθέσια που τρέχουν φέτος αλλά ταυτόχρονα δεν έχει άμεση σχέση με το μονοθέσιο κάποιας άλλης ομάδας που θα μπορούσε να ωφεληθεί από τις δοκιμές. Ο Nick Heidfeld αποτελεί προφανή επιλογή λόγω της εμπειρίας του και η γνώση των ελαστικών που θα αποκτήσει ίσως είναι ένα πολύ σημαντικό διαπραγματευτικό ατού όταν ο Γερμανός θα ψάχνει για θέση στο grid της επόμενης σεζόν. Προφανώς, η συμμετοχή του σε αυτές τις δοκιμές σημαίνει το τέλος της συνεργασίας του με τη Mercedes, της οποίας είναι 3ος οδηγός.

Ελαστικά, μονοθέσιο και οδηγός βρίσκονται στο Mugello από σήμερα Τρίτη 17/8 ξεκινάνε οι δοκιμές. Τα δεδομένα που θα προκύπτουν από τις δοκιμές θα υφίστανται μια αρχική επεξεργασία από την Toyota και έπειτα θα δίνονται στους ανθρώπους της Pirelli, που θα έχουν εξολοκλήρου την ευθύνη για την αξιολόγησή τους και την εξέλιξη των ελαστικών.

Το τεστ στο Mugello δεν είναι φυσικά το μοναδικό που θα πραγματοποιήσει η Pirelli. Παρόμοιες δοκιμές θα γίνουν και σε Jerez, Paul Rickard και Monza.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa