25 Ιουλ 2010

Πρόστιμο και παραπομπή της Ferrari στο WMSC

Σε όλα τα παιχνίδια πάντα μόνο ένας είναι ο νικητής και αυτό δε μπορεί να αλλάξει στη Φόρμουλα 1. Στο γκραν πρι του Χόκενχαϊμ ο Μάσα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ οδηγούσε την κούρσα μέχρι το 49ο γύρο. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος πήρε εντολή από την ομάδα του να κάνει στην άκρη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρομπ Σμάντλεϊ ενημέρωσε τον Μάσα μέσω της ενδοεπικοινωνίας : «Ο Φερνάντο είναι πιο γρήγορος από εσένα. Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το κατάλαβες το μήνυμα;». Ο Μάσα δεν απάντησε, απλά έκανε στην άκρη και άφησε τον Ισπανό να τον προσπεράσει.

Όταν ρωτήθηκε αν άξιζε τη νίκη ο Βραζιλιάνος πιλότος απάντησε :

«Λοιπόν, έτσι νομίζω. Η εκκίνηση ήταν φανταστική και ο ρυθμός με τη μαλακή γόμα ήταν υπέροχος, ενώ πάλεψα λίγο με τα σκληρά ελαστικά, τέλος πάντων ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για εμάς», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει το μήνυμα που πήρε από την ενδοεπικοινωνία, αναφέροντας μόνο :

«Το μόνο πράγμα που αισθάνομαι είναι ότι δουλέψαμε για την ομάδα και κάναμε εξαιρετική δουλειά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό»

Αν και από τη Ferrari ισχυρίζονται ότι δεν έδωσαν εντολές στους οδηγούς τους, κάτι που σαφώς απαγορεύεται από τους κανονισμούς, αλλά απλώς ενημέρωσαν τον Massa για ό,τι συνέβαινε πίσω του, οι αγωνοδίκες μετά τον αγώνα είχαν άλλη άποψη. Αφότου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις οι Sefano Domenicali και Massimo Rivola, επικεφαλής και team manager αντίστοιχα, μαζί με τους δύο οδηγούς, οι άποψη των αγωνοδικών ήταν ότι οι κανονισμοί παραβιάστηκαν. Συγκεκριμένα, παραβιάστηκαν τα άρθρα 39.1, που μιλά για τις εντολές της ομάδας, και 151c, που μιλά για την προσβολή του αθλήματος.

Η ποινή που επιβλήθηκε άμεσα στη Ferrari είναι 100.000 δολάρια αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η παραπομπή του θέματος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για περεταίρω διερεύνηση.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa