5 Ιουλ 2010

Αλέξανδρος Μαργαρίτης: μια σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μεγάλη μέρα για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης κατέκτησε στην πίστα του Paul Ricard το παρθενικό του βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA GT1. Ο συμπατριώτης μας είχε δείξει τα δόντια του στα χρονομετρημένα του Σαββάτου σημειώνοντας τον 9ο χρόνο, ενώ στον προκριματικό αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατέκτησε παρέα με τον Altfrid Heger την 8η θέση βελτιώνοντας ελαφρά τη θέση του στο grid του κυριακάτικου τελικού. Ο βετεράνος ιδιοκτήτης της ομάδας Triple H ανέλαβε το πρώτο κομμάτι του αγώνα και οδηγώντας ώριμα κατάφερε να αποφύγει συγκρούσεις και ποινές κερδίζοντας δυο θέσεις. Με το που άνοιξε το παράθυρο των pit stop, στο 25ο λεπτό του ωριαίου αγώνα, η Maserati MC12 όρμησε για να παραδώσει ο Heger την σκυτάλη στον Μαργαρίτη.

Ο 26χρονος οδηγός δεν έχασε ούτε στιγμή και πέρασε στην επίθεση κερδίζοντας μια θέση από την Corvette του Oliver Gavin. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό αφού μπροστά του το Ford GT του Thomas Mutsch, που πιο πριν πετούσε στα χέρια του Romain Grosjean, είχε κόψει ρυθμό εξαιτίας κάποιου μηχανικού προβλήματος. Δέκα λεπτά πριν πέσει η καρό σημαία η Maserati είχε περάσει 4η όμως η διαφορά με τους πρωτοπόρους ήταν μεγάλη και έτσι το βάθρο έμοιαζε περισσότερο με μακρινό όνειρο. Κάπου εκεί ήρθε η καθυστερημένη αλλά δίκαιη απόφαση των αγωνοδικών να τιμωρήσουν με ποινή διέλευσης από τα pit την Corvette του Marc Hennerici για μια επαφή που είχε στο πρώτο μισό του αγώνα ο συνοδηγός του Andrea Piccini με την Maserati του Enrique Bernoldi. Αυτό έφερε τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη στην 3η θέση πίσω από την Maserati MC12 του Michael Bartels και το Nissan GT-R του Peter Dumbreck, κατάταξη που διατηρήθηκε σταθερή μέχρι την πτώση της καρό σημαίας σφραγίζοντας μια σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa