29 Νοε 2009

Raikkonen...ξύπνησε το Φιλανδικό ενστικτο μέσα του...


Μια πολύ σημαντική αναφορά στο μέλλον του Kimi Raikkonen στους αγώνες γίνεται από το wrc.com. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Φινλανδός πρωταθλητής του 2007 στη Formula 1 είναι έτοιμος να υπογράψει με τη Citroen συμβόλαιο συνεργασίας που θα τον φέρει στη θέση του οδηγού ενός εργοστασιακού C4 και στους 13 αγώνες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του WRC την επόμενη σεζόν. Η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα αλλά οι πληροφορίες του wrc.com αναφέρουν ότι απομένουν μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να γίνουν οι ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πίσω από αυτήν τη συμφωνία πιστεύεται ότι βρίσκεται η Red Bull, η οποία εκτός από βασικός χορηγός της ομάδας της Citroen στο WRC είναι και προσωπικός χορηγός του Kimi Raikkonen. Η εξέλιξη αυτή, αν τελικά πραγματοποιηθεί, έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, ότι ο Raikkonen και η Citroen συζητούσαν πιθανή συνεργασία αλλά τότε όλοι μιλούσαμε για συμμετοχή του Φινλανδού σε 3 ή 4 αγώνες και όχι σε ολόκληρη τη σεζόν.

Ο Raikkonen ποτέ δεν έχει κρύψει ότι του αρέσουν τα ράλι και μάλιστα πέρυσι έτρεξε σε μερικούς αγώνες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Ράλι Φινλανδίας του 2009 με ένα FIAT Grande Punto Abarth S2000. Εκεί μάλιστα εντυπωσίασε με την απόδοσή του καθώς είχε φτάσει μέχρι τη 15η θέση της γενικής κατάταξης, προτού αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον κινητήρα και τελικά εγκαταλείψει από έξοδο τη 2η ημέρα του αγώνα.

Φαίνεται λοιπόν τελικά ότι ο Φινλανδός θα υλοποιήσει την απόφασή του να απέχει για ένα χρόνο από τη Formula 1 και θα στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στα ράλι, ένα χώρο στον οποίο έχει αποδείξει ότι μπορεί να διακριθεί. Μένει να δούμε πώς θα τα πάει απέναντι στα μεγαθήρια του WRC, καθώς θα έχει στα χέρια του το ίδιο αυτοκίνητο με τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Loeb.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa