28 Μαρ 2011

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ : Ανάλυσέ το...


Το GP Αυστραλίας άφησε καλές και κακές εντυπώσεις, αρκετές απογοητεύσεις αλλά και εκπλήξεις θετικές και αρνητικές.. ότι δηλ. έπρεπε να έχει ο πρώτος αγώνας.
Σε αυτή την πίστα δεν κατάφερε να τερματίσει ποτέ πριν, αλλά φέτος κατάφερε να φύγει από κει νικητής και να υπερασπίσει με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του ο περσινός πρωταθλητής Sebastian Vettel.

Στην δεύτερη θέση μια από τις .. ευχάριστες εκπλήξεις, η McLaren στα χέρια του Lewis Hamilton, κινήθηκε αξιοπρεπέστατα σε χρόνους παραπλήσιους με την Red Bull και αν δεν έκανε ένα οδηγικό λάθος που κατέστρεψε το πάτωμα του μονοθέσιου του ίσως να διεκδικούσε περισσότερα.
Στην 3η θέση άλλη μια ευχάριστη έκπληξη αυτή του Vitaly Petrov και της Lotus Renault.
Ο Alonso έχασε αρκετές θέσεις στην εκκίνηση αλλά με έναν καλό αγώνα κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Μετά φυσικά τον Vettel, θεωρώ ότι ήταν ο καλύτερος οδηγός σε αυτό τον αγώνα.
Ο Webber μην μπορώντας να ανταγωνιστεί τον ομόσταυλό του, προσπάθησε να κρατήσεις τον Button πίσω του αλλά έχασε και αυτός θέσεις και με ένα μέτριο αγώνα , σε συνδυασμό με τα 3 πιτ που έκανε, βρέθηκε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.
Πιο πίσω ο Button που έδειξε και αυτός δυνατός, στην προσπάθειά του να περάσει τον Massa .. «έκλεψε» με αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή και να πέσει πιο πίσω. Από κει και πέρα κινήθηκε αρκετά καλά αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την  6η θέση.
Μετά τον Petrov άλλη μια ευχάριστη έκπληξη ο ρούκι Sergio Perez που έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και μάλιστα μπόρεσε να ξεπεράσει τον επίσης πολύ καλό Kobayashi και έτσι οι οδηγοί της Sauber τερμάτισαν σε σχεδιασμό στις θέσεις 7 & 8 αλλά μια παρατυπία στην πίσω αεροτομή του μονοθέσιου έκανε την FIA να τους μηδενίσει. Η Ομάδα άσκησε έφεση και περιμένουμε το αποτέλεσμα.
Ο Massa κατάφερε να πεταχτεί στην εκκίνηση πολύ μπροστά στην 4η θέση αλλά μετά την μάχη του με τον Button άφησε τον Alonso να περάσει και έπεσε με έναν μέτριο αγώνα πιο πίσω στην 9η θέση αλλά λόγω της Sauber τερμάτισε τελικά 7ος.
Από κει και πίσω εχουμε Buemi, Sutil, di Resta, Alguersuari, Heidfeld, Trulli, D΄Ambrosio, Glock.
Από κει και πέρα είχαμε αυτούς που εγκατέλειψαν και ήταν οι: Barrichello (πρόβλημα στον κινητήρα που προκλήθηκε από την σύγκρουση πάνω στον Rosberg), Rosberg (χτύπημα στο ψυγείο από τον Barichello), Kovalainen (πρόβλημα στα υδραυλικά), Schumacher (χτύπημα από τον Alguersuari στην εκκίνηση) , Maldonado (κινητήρας) και αυτούς που …. Δεν έτρεξαν ποτέ γιατί δεν πέρασαν το 107% , τους οδηγούς της HRT.

Αφού λοιπόν είδαμε τον πρώτο αγώνα, θα πρέπει να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για το τι θα δούμε φέτος…


RED BULL
Όπως την αφήσαμε πέρσι, δυνατή , έχοντας στις τάξεις της τον παγκόσμιο πρωταθλητή με καλή ψυχολογία, και απότι είδαμε απαλλαγμένη από προβλήματα αξιοπιστίας φαίνεται να είναι το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

McLAREN
Η McLaren στις δοκιμές προφανώς έπαιζε κρυφτό μιας και ήταν αρκετά ακριβοθώρητη στην πίστα. Εξέπληξε αρκετούς με την απόδοσή της σχεδόν σε ίσα επίπεδα με την Red Bull . Πιστεύω φέτος θα δώσει σκληρή μάχη για τον τίτλο .
 

FERRARI
Την περιμέναμε αρκετά πιο γρήγορη. Δεν ξέρω τι παίχτηκε αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ίσως να έχει πολλά να πεί και να μην μπόρεσε σε αυτή την πίστα. Θα περιμένουμε ακόμα λίγο πριν την κρίνουμε.

LOTUS RENAULT
Από τις δοκιμές φάνικε ότι φέτος θα έχει ένα πολύ καλό μονοθέσιο. Κρίμα που ο Robert Kubica δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο τιμόνι της. Πιστεύω θα είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα.. Να δούμε πως θα τα πάνε οι Petrov & Heindfeld.

MERCEDES GP
Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση για φέτος. Φεύγοντας από τον χειμώνα με το καλύτερο αποτέλεσμα πιστέψαμε ότι ανέβηκε αρκετά επίπεδα, αλλά το 3ήμερο στην Αυστραλία έδειξε ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα… Τα ατυχήματα των οδηγών της δεν άφησαν να βγάλουμε και πολύ ξεκάθαρα συμπεράσματα αλλά τα σημάδια δεν ήταν πολύ καλά. Θα δούμε στον επόμενο αγώνα τι έχουν να πουν.

TORO ROSSO
Σε πολύ καλά επίπεδα κινήθηκε η μικρή red Bull κάπου εκεί την περιμέναμε.

SAUBER
Άλλη μια έκπληξη, ίσως όχι και τόσο, αλλά εγώ την περίμενα πιο κάτω. Ευχάριστη ωστόσο μιας και οι δυο οδηγοί της κινήθηκαν πολύ καλά. Η παρατυπία της, αν υπάρχει τελικά, δεν μας άφησε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Θα δούμε στον επόμενο αγώνα.

FORCE INDIA
Κάπου εκεί την περιμέναμε, ίσως και λίγο πιο πάνω. Θα δούμε τι έχει να πεί στους επόμενους αγώνες αλλά πιστεύω θα είναι σε χειρότερη θέση από πέρσι.

WILLIAMS
Δυνατή η Williams , φάνηκε και από τις δοκιμές. Σε αυτό τον αγώνα φάνηκε να μάχεται με την Mercedes, αλλά τα ατυχήματα και σε αυτή δεν μας άφησαν να δούμε και πολλά. Περιμένουμε τον επόμενο αγωνα.

LOTUS, VIRGIN
Στα περσινά επίπεδα με την Lotus να τα πάει αρκετά καλύτερα. Πιστεύω φέτος θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες δύο.

HRT
Απότι είδαμε φέτος .. δεν θα την δούμε και πολύ συχνά.
Το αφεντικό της, που την χρησιμοποιούσε πέρσι σαν κινητή πινακίδα διαφήμισης, φέτος με το 107% τα βρήκε λίγο σκούρα και θα πρέπει να .. δώσει και μερικά λεφτά αν θέλει να ξαναδούν οι οδηγοί της την πίστα.

Αυτά σε γενικές γραμμές είδαμε στον πρώτο αγώνα. Καλύτερα συμπεράσματα θα δούμε στον δεύτερο αγώνα στην Μαλαισία. Ως τότε εμείς θα περιμένουμε και οι ομάδες θα… τρέχουν στα εργοστάσιά τους για να διορθώσουν ότι τους ξέφυγε…
Τα λέμε σε 2 βδομάδες..





Κάστας Κ.
28-3-2011

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa