22 Μαρ 2011

GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ 2011...Preview

Η νεα σεζόν του πρωταθλήματος της F1 αρχίζει επιτέλους αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά την ακύρωση του αγώνα του Μπαχρέιν η αναμονή παρατάθηκε αλλά την Κυριακή επιτέλους θα δούμε δράση… ή μήπως δεν θα δούμε? Ανακατεύονται πάλι τα τηλεοπτικά και τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ..χάθηκαν από τον ALPHA. Που θα τα δείξει , άγνωστο αλλά εμείς θα δώσουμε από την περσινή εμπειρία μας μερικά site όπου μπορείτε να δείτε τα δοκιμαστικά free..
GP Αυστραλίας λοιπόν ο πρώτος αγώνας και φέτος το πρωτάθλημα αναμένεται συναρπαστικό…
Αρκετές αλλαγές έγιναν σε κανονισμούς και τεχνικά με κυριότερη αυτή της αλλαγής προμηθευτή ελαστικών, που μπορεί να παίξει τον κυριότερο ρόλο φέτος, μιας και αλλάζουν όλα τα δεδομένα με την γρήγορη φθορά τους και κατά συνέπια των περισσότερων πιτ στοπ…
Άλλες σημαντικές αλλαγές είναι η επιστροφή του γνωστού από το 2009 σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS) και η εισαγωγή των κινούμενων πτερύγων που με την αλλαγή της κλήσεις θα μπορούν να κινηθούν γρηγορότερα κάτω από προϋποθέσεις.
Από μεταγραφές δεν έχουμε εκπλήξεις μιας και οι περισσότεροι οδηγοί παρέμειναν στις περσινές τους ομάδες με σημαντική απώλεια αυτή του Robert Kubica λόγο ατυχήματος που είχε σε αγώνα ράλι.. 
Ξέρω ότι είναι ρίσκο να μιλήσουμε για φαβορί πριν δούμε τον πρώτο αγώνα, αλλά από μια ματιά από τις δοκιμές του χειμώνα οι.. δυνατές ομάδες είναι η Ferrari και η Red Bull.. Καλή εξέλιξη είχε η Renault Lotus, που θα εντυπωσιάσει με τα νέα της χρώματα , αλλά και η MercedesGP τα πήγε πολύ καλά ειδικά προς το τέλος των δοκιμών.


Η ΠΙΣΤΑ
Albert Park
Μήκος πίστας: 5.303 μ.
Γύροι: 58
Συνολική απόσταση: 307,574 χλμ.
Ρεκόρ γύρου (σε αγώνα): 1:24.125 (Michael Schumacher, Ferrari, 2004)
Ιστοσελίδα: http://cars.grandprix.com.au

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:
Από το 1985, το Grand Prix της Αυστραλίας διεξαγόταν στους δρόμους της Αδελαΐδας. Ωστόσο, το 1992, ο δήμαρχος της Μελβούρνης θέλησε η πόλη του να φιλοξενήσει τον αγώνα. Προσέγγισε τον Bernie Ecclestone και η συμφωνία έκλεισε το Σεπτέμβριο του 1993. Ωστόσο, η Αδελαΐδα είχε συμβόλαιο μέχρι το 1995 και κατά συνέπεια η Μελβούρνη θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1996 για να φιλοξενήσει το πρώτο της Grand Prix. Η κατάλληλη διαμόρφωση του Albert Park αντιμετώπισε βίαιες διαμαρτυρίες, ωστόσο το Μάρτιο του 1996 όλα ήταν έτοιμα για να διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της σεζόν (αντί του τελευταίου που παραδοσιακά διατηρούσε η Αδελαΐδα). Εκεί σημείωσε την πρώτη pole position της καριέρας του στο ντεμπούτο του στη Formula 1, ο Jacques Villeneuve!

Ο αγώνας διεξάγεται στους δρόμους της πόλης της Μελβούρνης και κατά συνέπεια οι τιμές πρόσφυσης είναι πολύ χαμηλότερες από το συνηθισμένο. Φυσικά, όσο στρώνεται λάστιχο κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην αγωνιστική γραμμή, οι χρόνοι κατεβαίνουν. Η χάραξη αποτελείται από μια σειρά ευθειών ενωμένων με αργές στροφές και chicane στα φρένα για τα οποία το οδόστρωμα είναι αρκετά ανομοιόμορφο… Έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στη Μελβούρνη αποτελεί η πρόσφυση και η ροπή κατά την έξοδο από τις αργές στροφές, ενώ οι αναρτήσεις πρέπει να είναι αρκετά σκληρές για να προσδίδουν καλή απόκριση στο μονοθέσιο κατά τις αλλαγές κατεύθυνσης, αλλά αρκετά μαλακές έτσι ώστε αυτό να είναι σταθερό κατά το φρενάρισμα. Καθώς τα φρεναρίσματα είναι πολλά και σκληρά, τα συστήματα πέδησης καταπονούνται αρκετά και για αυτό χρειάζονται και κατάλληλες διαμορφώσεις για την απαγωγή θερμότητας.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Date Driver Team
10 Mar 1996 Damon Hill Williams
9 Mar 1997 David Coulthard McLaren
8 Mar 1998 Mika Hakinen McLaren
7 Mar 1999 Eddie Irwine Ferrari
12 Mar 2000 Michael Schumacher Ferrari
4 Mar 2001 Michael Schumacher Ferrari
3 Mar 2002 Michael Schumacher Ferrari
9 Mar 2003 David coulthard McLaren Mercedes
7 Mar 2004 Michael Schumacher Ferrari
6 Mar 2005 Giancarlo Fisichella Renault
2 Apr 2006 Fernando Alonso Renault
18 Mar 2007 Kimi Raikkonen Ferrari
16 Mar 2008 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
29 Mar 2009 Jenson Button Brawn-Mercedes
14 Mar 2010 Jenson Button Brawn-Mercedes


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ
Παρασκευή 25 Μαρτίου  03:30π.μ. - 05:00 π.μ.
                                         07:30π.μ. - 09:00π.μ.
Σάββατο 26 Μαρτίου       05:00π.μ. - 06:00π.μ.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
Σάββατο 26 Μαρτίου       08:00π.μ.

ΑΓΩΝΑΣ
Κυριακή 27 Μαρτίου       09:00π.μ. (με την καινούργια ώρα)

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa