24 Αυγ 2011

20 χρόνια σχέση....Βέλγιο - Schumacher...

Το 1991 το 3ήμερο του Γκραν Πρι Βελγίου ένας οδηγός της Jordan, o Bertrand Gachot, επιτίθεται σε ένα ταξιτζή και φυλακίζεται από τις αρχές του Βελγίου. Ο Eddie Jordan πείθεται να χρησιμοποιήσει ένα νεαρό δοκιμαστή στην θέση του τον Michael Schumacher, δίπλα στον Andrea De Cesaris. Ο νεαρός καταφέρνει να φέρει την Jordan στην 7η θέση της εκκίνησης, καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα εκείνη την χρονιά. Τελικά όμως ο συμπλέκτης του επιτρέπει να κάνει μόνο ένα γύρο.
Το 1992 στο Βέλγιο, πίσω από το τιμόνι της Benetton αυτή την φορά, και σε μεικτές καιρικές συνθήκες, καταφέρνει να πάρει την πρώτη του νίκη, μπροστά από τε μέχρι τότε μεγαθήρια της f1, Prost, Senna, Mansel κλπ.
Στο GP Βελγίου το 1994 ο νεαρός ξανακερδίζει, αλλά στο τέλος του αγώνα διαπιστώθηκε περισσότερη φθορά στο ξύλινο πάτωμα του μονοθεσίου και ακυρώνεται.
Στην ίδια πίστα το 1995 εκκινεί από την 16η θέση αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να φτάσει, μετά από ένα μοναδικό αγώνα πάλι στην νίκη.
To 1996 με μια Ferrari πλέον, αλλά γεμάτη προβλήματα και με σημαντική υστέρηση σε δυναμικότητα από τις πανίσχυρες Williams, καταφέρνει ξανά να φτάσει στην νίκη.
Το 1997 έχει πάλι στα χέρια του μια όχι τόσο ισχυρή Ferrari αλλά... βρέχει. Δεν χρειάζεται και πολύ. Μετά από ένα ρεσιτάλ οδήγησης φεύγει με μια ακόμα νίκη στο Βέλγιο αλλά και με τον τίτλο "rainmaster".
To 1998 θα το θυμόμαστε όλοι για την επεισοδιακή εκκίνηση όπου υπο καταρρακτώδη βροχή συγκρούστηκαν όλα σχεδόν τα μονοθέσια. Ο αγώνας ξαναξεκίνησε μιας και τότε υπήρχαν εφεδρικά μονοθέσια. Βέλγιο, βροχή... σωστά μαντέψατε. Ο Schumacher όχι απλά ήταν πρώτος αλλά απειλούσε να ρίξει γύρο σε όλους ώσπου ο David Coulthard με μια κίνηση που συζητιέται ακόμα και σήμερα φρέναρε αδικαιολόγητα μπροστά του, ενώ του έριχνε γύρο πίσω από το πυκνό σπρέι βροχής και κατέστρεψε τον αγώνα του.
To 1999 o Schumacher δεν σειμετείχε λόγο του τραυματισμού του στο Silverstone όπου έσπασε το πόδι του.
 Πρώτη γνωριμία με f1 και Spa

Το 2000 ήταν πρωτοπόρος όσο οι συνθήκες ήταν ημιβρόχινες αλλά προς το τέλος του αγώνα η πίστα είχε στεγνώσει και στον τελευταίο γύρο με υπερθερμασμένα ελαστικά όταν πήγε να ντουπλάρει τον Zοnta δέχτηκε ένα πό τα πιο εντυπωσιακά προσπεράσματα από τον Mika Hakinnen όταν τους πέρασε και τους δύο ταυτόχρονα από ένα πολύ δύσκολο σημείο. και έτσι τερμάτισε 2ος.
Το 2001 είχε ακόμα μια άνετη νίκη, όπως και το 2002.
Το 2003 ο αγώνας δεν έγινε.
Το 2004 ο Schumacher είδε από τον διάδοχο αυτής της πίστας να του παίρνει την νίκη, όχι όμως και την χαρά αφού ο Γερμανός μετά το τέλος του αγώνα εξασφάλιζε, στην πίστα όπου γίνανε όλα τα ευχάριστα γιαυτόν, τον 7ο τίτλο του μαθηματικά σχεδόν 3 μήνες πρίν την λήξη της σεζόν.
Το 2005 η Ferrari δεν μπορούσε σε όλη την χρονιά να βρεί με την Brigestone το ιδανικό στήσιμο και σε μια χάλια χρονιά δεν μπόρεσε να κάνει κατι καλύτερο από την 7η θέση.
Το 2006 ο αγώνας δεν έγινε.
Πέρσι δεδομένων των καταστάσεων τερμάτισε στην 7η θέση.
To Βέλγιο είναι μια πίστα που τα τελευταία χρόνια είναι δεμένη με το όνομα του Schumacher. Σε αυτό τον αγώνα συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρώτη του επαφή με την άσφαλτο και θα το γιορτάσει με τους συναδέλφους του. Το ιδανικό θα ήταν να έχει και ένα καλό αποτελεσμα ανάλογο των χρόνων που αγωνίστηκε εδώ........

H πρώτη του απαφή με μονοθέσιο στην πίστα του Spa..

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa