10 Δεκ 2010

Lotus Renault vs...Lotus

Την χρονιά που μας πέρασε είχαμε στο γκριντ μια νέα ομάδα με το όνομα .Lotus F1 Racing.. ιδιοκτησία του Μαλαίσιου Tony Fernandes. Ωστόσο από τα μισά της χρονιάς βρίσκονται σε διαμάχη με την μαλαισιανή Proton, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια της Lotus Group που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα δρόμου της Lotus. O Fernandes ισχυρίζεται οτι η θρυλική ομάδα που έτρεχε στην F1 μέχρι το GP Αυστραλίας το 1994 , είναι ανεξάρτητη από το Group Lotus και την απέκτησε από τον αδερφό του πρωταθλητή του 1976 James Hunt, David Hunt με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα προς το τέλος της σεζόν είχε πει οτι θα έβαφε το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς στα θρυλικά χρώματα της Lotus από τα χρόνια που έτρεχε γι αυτήν ο Aerton Senna, δηλ. το μαύρο κα χρυσό. Στο τέλος δε του πρωταθλήματος τελείωσε την συνεργασία του με την Cossworth και προχώρησε σε συνεργασία με την Renault για την παροχή κινητήρων.
Εν το μεταξύ η Renault είχε από πέρσι δηλώσει τις οικονομικές της δυσκολίες και με το ζόρι κρατιόταν, και έψαχνε για νέους χορηγούς.Πούλησε λοιπόν το 75% στην Genii Capital και έτσι μπόρεσε να παραμείνει στο άθλημα. Έρχεται τώρα η Lotus Group της Proton και αγοράζει το 50% (το ποσοστό της Renault και 25% από την Genii Capital), με μακροπρόθεσμο στόχο να πάρει το 100%, και ονομάζει την νεα ομάδα Lotus Renault GP...και σαν να μην έφτανε αυτό.. παρουσιάζει και εικόνες με το μονοθέσιο που θα είναι και ..αυτό μαύρο και χρυσό.
Οπ'οτε αν παραμείνουν τα πράγματα όπως έχουν, μιας και οι δυο ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να κάνει πίσω καμία, το 2011 θα έχουμε δυο Lotus, όχι όμως όπως οι Red Bull αδερφές... αλλά αντίπαλες... Τρελά πράγματα με μοναδικό κερδισμένο... την Lotus.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa