15 Δεκ 2009

o ANT1 "πουλάει" την Formula1


Πιθανώς θα έχετε διαβάσει ήδη ότι ο ANT1 θέλει να «ξεφορτωθεί» τη Formula 1 αφού η «τρύπα» που άφησε στον προϋπολογισμό του καναλιού είχε μεγάλη διάμετρο (ενάμισι εκατομμύριο αφήνουν να διαρρεύσει οι άνθρωποι από το Agora Center). Σύμφωνα με αυτά που γράφτηκαν στην αρχή της χρονιάς, ο σταθμός είχε έρθει σε συμφωνία με τον Κύπριο κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έναντι του ποσού των 3 εκατομμυρίων το χρόνο για 3 χρόνια αλλά η έκρηξη της οικονομικής κρίσης οδήγησε σε νέες συνομιλίες, το αποτέλεσμα των οποίων δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Πιθανότατα να συμφωνήθηκε κάποια μείωση ποσού ή να συμφωνήθηκε και κάποιο ποσοστό επί των κερδών, ωστόσο ακούστηκε ακόμα και ότι το συμβόλαιο έμεινε στον αέρα και ότι τελικά η σύμβαση δεν υπογράφηκε ποτέ.

Η αισθητή μείωση των κερδών των καναλιών από τις διαφημίσεις που πρέπει να ξεπέρασε το 30% το 2009 αλλά και η αποτυχημένη προσπάθεια του καναλιού να στοχεύσει σε μικρότερες ηλικίες φαίνεται ότι οδήγησαν τη διοίκηση του ΑΝΤ1 στην αναζήτηση «αναδόχου».

Ακούγεται ότι τα συνδρομητικά NOVA και Conn-ex TV έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την «ενοικίαση» τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ωστόσο αν όντως υπάρχει κάποια πρόθεση τότε αυτή σίγουρα δεν είναι επίσημη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα συνδρομητικό κανάλι δεν μπορεί να πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Formula 1, οπότε σε κάθε περίπτωση περιμένουμε την κίνηση και των σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Ο Alpha φυσικά είναι ο Νο. 1 υποψήφιος. Το κανάλι όχι μόνο ενδιαφέρθηκε πέρυσι ανεβάζοντας σημαντικά την προσφορά του μέχρι ο ΑΝΤ1 να δώσει τα ρέστα του αλλά επιπλέον η διοίκηση του «RTL» πιστεύει στη Formula 1 και στη Γερμανία επενδύει τεράστια ποσά. Το μόνο πρόβλημα με το σενάριο του Alpha είναι οι φήμες που θέλουν το γερμανικό κολοσσό να ψάχνεται για αποχώρηση και τον Κοντομηνά να είναι έτοιμος να πάρει και πάλι στα χέρια του τα ηνία του σταθμού.

Το σενάριο που θέλει τον ΣΚΑΪ να ενδιαφέρεται έχει ακόμα περισσότερα προβλήματα. Το κανάλι επένδυσε το 2009 στα MotoGP

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa