21 Μαρ 2008

Τέλος εποχής για Τοντ


Οι μέτοχοι της Ferrari ανακοίνωσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της για την επόμενη τριετία, με τον Luca di Montezemolo να παραμένει πρόεδρος, τον γιο του Enzo Ferrari, Piero Lardi Ferrari αντιπρόεδρος, αλλά τον Jean Todt να αποχωρεί από τη θέση του γενικού διευθυντή.

Ο Γάλλος, ο οποίος κατείχε το πόστο αυτό από τον Οκτώβριο του 2006 και παρέδωσε στον Stefano Domenicali τη διοίκηση της ομάδας της Formula 1, θα αντικατασταθεί από τον Amadeo Felisa.

O Todt, που θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Ferrari, πρόεδρος των C.d.A Ferrari Asia Pacific και Ferrari West Europe, θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την ομάδα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA και θα έχει ειδικές… αποστολές στις δραστηριότητες GT και το αγωνιστικό τμήμα, την Gestione Sportiva.

O Todt δήλωσε ότι η δέσμευσή του στον Montezemolo ήταν να διαχειρίζεται την εταιρία μέχρι το τέλος της επιφόρτισης του Ιταλού ως προέδρου της Confidustria και να αναδείξει τον διάδοχό του στο αγωνιστικό τμήμα. Τώρα που ο Γάλλος εκπλήρωσε τα καθήκοντα αυτά, μπορεί όπως δηλώνει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον εαυτό του και τα άλλα του ενδιαφέροντα, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη Ferrari, μέσω των ρόλων που του έχει εμπιστευτεί ο Montezemolo.

Η Ferrari ευχαρίστησε τον Todt για τη συμβολή του στην εταιρία, καθώς υπό τη διοίκησή του, η Scuderia κατέκτησε 13 πρωταθλήματα και 98 νίκες σε Grand Prix της Formula 1!

Το διοικητικό συμβούλιο της Ferrari θα αποτελείται στο εξής από τους: Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Jean Todt, Amedeo Felisa, Alfredo Altavilla, Diego della Valle, Christopher Gent (πρώην επικεφαλής της Vodafone), Enrico Lippi, Sergio Marchionne (FIAT), Paolo Monferino, Lindsay Owen-Jones (πρώην γενικός διευθυντής της L'Oreal), Marco Piccinini (αναπληρωτής πρόεδρος της FIA) και Sergio Pininfarina.

Το ΔΣ της Ferrariενέκρινε επίσης τον ισολογισμό του 2007, όπου 1.668 εκατομμύρια ευρώ εισπράχθηκαν για την παράδοση 6.465 αυτοκινήτων.

Φήμες, θέλουν τον Jean Todt να δηλώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIA τον Οκτώβριο του 2009, ενόσω ο Max Mosley δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ακόμη αν θα θέσει υποψηφιότητα για πέμπτη συνεχή τετραετία…

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa