15 Δεκ 2008

Ο Loeb Πρωταθλητής των Πρωταθλητών

Ο πρώτος αγώνας του προγράμματος είχε να κάνει με διάφορες προσωπικότητες, οι οποίες θα αγωνίζονταν με το Abarth 500. Καταστροφή! Ο πρώτος αγώνας τερματίστηκε άδοξα μετά από μία έξοδο ενώ ο δεύτερος ήταν ακόμα πιο... καταστροφικός, καθώς δύο Abarth έκαναν τετ-α-κέ, βόλτες στα γρασίδια και παρέα στις μπαριέρες. Οτιδήποτε άλλο δηλαδή εκτός από αγώνα!

Η εμφάνιση του Πρωταθλητή

Το... καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε ακροβατικά και drift από τον μετρ του είδους, Terry Grant, σούζες και έντο, χορό από τις μαζορέτες και αρκετές κραυγές από τους παρουσιαστές με στόχο το ζέσταμα του κοινού. Κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή του ο Lewis Hamilton με τη Mercedes SLR. Όπως καταλαβαίνετε επικράτησε ένας σχετικός χαμός καθώς ο Βρετανός πήγε βόλτα τον ποδηλάτη Chris Hoy, χωρίς να γίνει τελικά ο μεταξύ τους αγώνας, τον αδερφό και τον πατέρα του. Μόνο εμάς δεν πήγε αλλά θα μας το χρωστάει την επόμενη φορά.



Το κυρίως μενού

Η πραγματική δράση άρχισε με τον «αγώνα των εθνών». Ως γνωστόν, η κλήρωση είχε γίνει από χθές και τα «ζευγάρια» ήταν ήδη γνωστά. Έτσι, η πρώτη μάχη μεταξύ Γαλλίας και Σκανδιναβίας βρήκε νικητές τους Kristensen και Ekstrom, με τον δεύτερο να κερδίζει στο νήμα τον Sebastien Loeb. Στη συνέχεια, η πρώτη ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας κυριάρχησε των Αμερικάνων, οι οποίοι κέρδισαν το κοινό με την εντυπωσιακη οδήγησή τους. Στα άλλα δύο ζευγάρια, προκρίθηκε η δεύτερη βρετανική ομάδα και οι, περυσινοί νικητές, Γερμανοί. Μάλιστα, ο Michael Schumacher τελείωσε το νικηφόρο αγώνα του με αρκετά «donuts».

Στους ημιτελικούς οι μάχες ήταν ακόμα πιο «καυτές», καθως το ντέρμπυ Σκανδιναβίας και πρώτης ομάδα της Βρετανίας κρίθηκε στον τρίτο αγώνα όπου ο Kristensen κέρδισε τον Priaulx για μερικά δέκατα. Οι Schumacher και Vettel έδειχναν αποφασισμένοι να διατηρήσουν τον τίτλο τους και έτσι κέρδισαν Coulthard και Plato αντίστοιχα. Ο Schumi, μάλιστα, περίμενε τον Coulthard για να τερματίσουν ταυτόχρονα καθώς ο Σκωτσέζος έκανε δύο λάθη από υπερβάλλοντα ζήλο. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα χαρακτηριστικά «donuts» από τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.



Και ήρθε η ώρα του πρώτου μεγάλου τελικού της βραδυάς: Γερμανία εναντίον Σκανδιναβίας και Schumacher εναντίον Kristensen. Ακολούθησε μία μεγάλη μάχη, στην οποία δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τον νικητη στην τελευταία στροφή. Ο Schumacher, όμως, κέρδισε και αυτόν τον αγώνα στο νήμα και το πανηγύρισε με, σωστά μαντέψατε, «donuts», πριν του σβήσει το buggy του. Ο Ekstrom είχε μόνο μία αποστολή: τη νίκη κατά του Vettel. Όπερ και εγένετο και έτσι τα παντα θα κρινόντουσαν στη μεγάλη μάχη Schumacher εναντίον Ekstrom. Οι δύο τους είχαν προηγούμενα από πέρυσι, όταν είχαν αναμετρηθεί στον τελικό. Τελικά, ο Schumacher πήρε την εκδίκησή του και φρόντισε ώστε η Γερμανία να πανηγυρίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Κυπέλλου Εθνών.
Μετά από τη παρουσίαση του φιλανθρωπικού οργανισμού Wings For Life, είχε έρθει η ώρα για την παρουσίαση όλων των οδηγών και φυσικά το κύριο πιάτο... τον Αγώνα των Πρωταθλητών.



Παιχνίδια για μεγάλα παιδιά

Το πρώτο ζευγάρι θύμισε κάτι από το κύπελλο εθνών καθώς ο Schumacher αντιμετώπιζε τον Kristensen, και κέρδισε ξανά στο νήμα. Στον επόμενο γύρο θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον Carl Edwards, καθώς ο Alguersuari (όνομα και αυτό) έκανε ένα λάθος που τον έφερε αρκετά πίσω. Απογοήτευση περίμενε το πλήθος καθώς στην επόμενη μονομαχία οι πλαγιολισθήσεις του Foust αποδείχθηκαν ανώτερες της στρωτής οδήγησης του Button. Παρόλα αυτά, ο Coulthard θα είχε την ευκαιρία να πάρει το αίμα των συμπατριωτών του πίσω, καθώς ήταν ταχύτερος του Ιρλανδού McHale, με το Abarth 500.

Στον εμφύλιο που ακολούθησε, ο Priaulx απέδειξε γιατί θεωρείται καλύτερος οδηγος από τον Plato και κέρδισε με άνεση, ενώ ο Ekstrom επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς επιβλήθηκε του Carroll. Η ώρα του γαλλικού εμφυλίου είχε έρθει αλλά φαίνεται ότι ο Loeb σκεπτόταν κάτι άλλο καθώς στη πρώτη στροφή πέρασε, κυριολεκτικά, κάτω από τη μπαριέρα αλλά τελικά μπόρεσε και κάλυψε τη διαφορά για να πάρει μία επική νίκη. Επόμενος αντίπαλος του θα ήταν ο Sebastian Vettel, ο οποίος δεν υπέκυψε στις πλαγιολισθήσεις του buggy του Bayliss.



Οι προημιτελικοί άρχισαν με μία μίνι-έκπληξη: ο Carl Edwards κέρδισε τον Michael Schumacher οδηγώντας αλάνθαστα, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο για αμερικάνο οδηγό, όπως είχαμε δει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, ο Foust έσπευσε να επιβεβαιώσει το συμπέρασμα μας καθώς το X-Bow του έδειχνε σημάδια υποστροφής, μετά υπερστροφής και τελικά αναστροφής στην πίστα, την ίδια στιγμή που ο David Coulthard προκρινόταν στα ημιτελικά.

Priaux και Ekstrom έδωσαν μία εκπληκτική μάχη μέχρι την τελευταία στροφή, οδηγώντας το Focus WRC, με τελικό νικητή τον Βρετανό και το πλήθος να ζητωκραυγάζει για τη δεύτερη συμετοχή συμπατριώτη τους στα ημιτελικά. Η μονομαχία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε σειρά: Vettel εναντίον Loeb και μάλιστα με buggy! Ο Γάλλος τιθάσευσε καλύτερα το όχημά του και αυτό φάνηκε από τις «σβούρες» που έκανε αμέσως μετά το τερματισμό.

Ημιτελικοί και τελικός

Οι κερκίδες πήραν φωτιά καθώς έκανε την εμφάνισή του το X-Bow του David Coulthard, ο οποίος θα έπρεπε να κερδίσει τον Carl Edwards για να περάσει στον τελικό. Ο Σκωτσέζος δημιούργησε μία μεγάλη διαφορά, ίσα-ίσα για να μπορέσει να χτυπήσει τον τοίχο στην τελευταία στροφή και να τερματίσει με στραβωμένο εμπρός δεξί τροχό και, αφού σιγουρεύτηκε ότι ο Edwards δεν θα του έκλεβε τη νίκη, χαιρέτησε με χαρακτηριστική άνεση το κοινό του.



Ο Andy Priaulx προσπάθησε πολύ για να μπορέσει να κάνει τον τελικό βρετανική υπόθεση αλλά κάτι ένα λαθάκι εδώ, κάτι το σήκωμα στους δύο τροχούς παραπέρα, κάτι το ταλέντο του Sebastien Loeb, δεν τα κατάφερε. Έτσι, το φετινό στέμμα θα κρινόταν ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους: αυτόν της Formula 1, με τον Coulthard, και αυτόν του WRC, με τον Sebastien Loeb.

Ο τίτλος θα κρινοταν στις δύο νίκες, με τα αυτοκίνητα που θα οδηγούσαν να είναι το Roc Car και το KTM X-Bow. Το πρώτο φάνηκε να πετάει στα χέρια του Γάλλου, ο οποίος πήρε το πλεονέκτημα και ήθελε ακόμα μία νίκη για να πανηγυρίσει τον τίτλο του 2008. Όμως, ο Coulthard δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Αυτή τη φορά δεν έκανε λάθος και τερμάτισε με ένα σώο X-Bow για να ισοφαρίσει και να οδηγήσει τον τελικό στον τρίτο και αποφασιστικό αγώνα, ο οποίος θα γινόταν με το Roc Car.

Το Wembley ζητωκραύγαζε για τον Σκωτσέζο, καθώς παρατασσόταν στη γραμμή της εκκίνησης, δίπλα στον Loeb. Τα Roc Cars ξεκίνησαν και ο κόσμος σηκωνόταν από τις θέσεις του καθώς ο αγώνας εξελισσόταν σε θρίλερ. Τρεις στροφές πριν το τέλος βρισκόντουσαν πολύ κοντά, αλλά ο Loeb κατάφερε να πάρει τις καλύτερες γραμμές και να κερδίσει τον αγώνα και μαζί και τον τρίτο τίτλο του στον συγκεκριμένο αγώνα. Είναι ο Πρωταθλητής των Πρωταθλητών για το 2008.

Related Posts :



Speed 982
Share This
...

Next previous home

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

MotorSports

Η φωτογραφία μου
Ο Σκοπός της ύπαρξης αυτού του blog είναι καθαρά η αγάπη για την ταχύτητα και για τα μηχανοκίνητα σπορ. Δεν αποσκοπεί στο κέρδος ή στην προβολή του δημιουργού και δεν είναι διατεθειμένο να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε site με το ίδιο αντικείμενο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει, δανειστεί κομμάτι κειμένου ή φωτογραφία από αυτό το Blog χωρίς καμία υποχρέωση, αλλά αν θέλει ας βάλει και μια προώθηση. Για επικοινωνία speed_m982@Yahoo.gr

Speed 982 Motorsports Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa